Založ si blog

„Elitný“ advokát Lipšic „dostal po chrápje“, povjedzeu by Záhorák.

Ešte mám v živej pamäti, ako sa iniciatívne (ako vždy, keď ide o informačno zaujímavý súdny spor s exponentami) ujal kauzy vyhrážania sa exprezidentovi a s akým oduševnením reagoval televízne najvyťaženejší advokát Lipšic. Už už sme, podľa slov Lipšica, videli Fica v modrom úbore s pásom na chrbte. Televízny narcis tvrdil, že má spoľahlivých svedkov a nepriestrelné dôkazy o trestnom čine Fica, len aby vzbudil pozornosť médií. Nuž, nič iné v tom nebolo, iba nenávisť k SMER-u, opozičná pomsta a túžba po vládnut a dirigovaní zo strany Lipšica, ktorého včera otituloval prekvapujúco moderátor Závodský vo svojej relácii v Radiu Expres v rozhovore s Cséfalvayovou, ako elitného advokáta!!! Ešte dobre, že som nešoféroval a sedel som v aute kamaráta, ktorému hralo rádio. Asi by som stratil kontrolu nad vozidlom. Neviem, čo Závodského viedlo k tomuto zveličenému reklamnému pomenovaniu? Domnievam sa, že asi rovnaké politické smerovanie.

Elitný advokát nepotrebuje reklamu a tobôž sa neproducíruje stále pred kamerami, neprejudikuje prípady a súdne verdikty, nebalamutí verejnosť, ako sa to snaží bývalý minister. Elitný advokát tvrdo pracuje, je inteligentný, má v malíčku všetky paragrafy, dokáže predvídať, má perfektnú logiku, vie v pravý čas argumentovať a správne používať mozgové závity.

V prípade vyhrážania sa exprezidentovi Lipšic vyšiel na psí tridsiatok. Vyšetrovateľ skonštatoval, že nešlo o trestný čin! A ako by „povjedzeui“ na Záhorí v krčmách „Lipšic dostau po chrápje“. Nuž, blamáž v priamom prenose je najväčšia blamáž. Že by „elitný“ advokát Lipšic nedokázal rozoznať, čo je a čo nie je trestný čin? Rovnako s istotou vystupuje tento „elitný“ advokát aj v kauze zmenky i v ďalších jeho iba televíznych kauzách, aby asi ohúril na Facebooku aj ďalšie špekulatívne „krásky“, ako bola Zsuzsová.

Škoda, že si investigatívci z mediálneho triumvirátu D. S. a. nevšímajú jeho neetické zastupovanie v niektorých prípadoch, jeho advokátske skúšky, jeho drahé ročné stáže na zahraničných školách, nezhodnotia napríklad aj jeho diplomovú prácu, o rigoróznej neviem i napriek tomu, že mu vo Wikipédii uvádzajú titul JUDr, advokátske skúšky i jeho pôsobenie na ministerstvách, ako to robia pri každom koaličnom politikovi. Doba je však taká, aká je. Okrem tých, čo si to zaslúžia, sa na televíznu obrazovku dostanete a stanete sa hviezdou, ak ste aj podpriemerný umelec, lupič, vrah, ak si poriadne vypijete a sadnete za volant, ak narazíte s vozidlom, ak vás pristihnú, že ste nezaplatili dane, ak ste výtržník, ak ste demonštrant (stačí aj keď ste iba desiati kamaráti), alebo prideista, ak poviete niečo, čo sa vymyká určitým pravidlám a samozrejme, ak ste politik, alebo aj napríklad „elitný“ advokát. Nič s touto zaujímavou demokraciou nenarobíme. Musíme to len absorbovať a vyhodnocovať si. Je len na nás, čomu uveríme, čo si osvojíme a čo nie.

Pavel Jacz

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.