Založ si blog

„Elitný“ advokát Lipšic „dostal po chrápje“, povjedzeu by Záhorák.

Ešte mám v živej pamäti, ako sa iniciatívne (ako vždy, keď ide o informačno zaujímavý súdny spor s exponentami) ujal kauzy vyhrážania sa exprezidentovi a s akým oduševnením reagoval televízne najvyťaženejší advokát Lipšic. Už už sme, podľa slov Lipšica, videli Fica v modrom úbore s pásom na chrbte. Televízny narcis tvrdil, že má spoľahlivých svedkov a nepriestrelné dôkazy o trestnom čine Fica, len aby vzbudil pozornosť médií. Nuž, nič iné v tom nebolo, iba nenávisť k SMER-u, opozičná pomsta a túžba po vládnut a dirigovaní zo strany Lipšica, ktorého včera otituloval prekvapujúco moderátor Závodský vo svojej relácii v Radiu Expres v rozhovore s Cséfalvayovou, ako elitného advokáta!!! Ešte dobre, že som nešoféroval a sedel som v aute kamaráta, ktorému hralo rádio. Asi by som stratil kontrolu nad vozidlom. Neviem, čo Závodského viedlo k tomuto zveličenému reklamnému pomenovaniu? Domnievam sa, že asi rovnaké politické smerovanie.

Elitný advokát nepotrebuje reklamu a tobôž sa neproducíruje stále pred kamerami, neprejudikuje prípady a súdne verdikty, nebalamutí verejnosť, ako sa to snaží bývalý minister. Elitný advokát tvrdo pracuje, je inteligentný, má v malíčku všetky paragrafy, dokáže predvídať, má perfektnú logiku, vie v pravý čas argumentovať a správne používať mozgové závity.

V prípade vyhrážania sa exprezidentovi Lipšic vyšiel na psí tridsiatok. Vyšetrovateľ skonštatoval, že nešlo o trestný čin! A ako by „povjedzeui“ na Záhorí v krčmách „Lipšic dostau po chrápje“. Nuž, blamáž v priamom prenose je najväčšia blamáž. Že by „elitný“ advokát Lipšic nedokázal rozoznať, čo je a čo nie je trestný čin? Rovnako s istotou vystupuje tento „elitný“ advokát aj v kauze zmenky i v ďalších jeho iba televíznych kauzách, aby asi ohúril na Facebooku aj ďalšie špekulatívne „krásky“, ako bola Zsuzsová.

Škoda, že si investigatívci z mediálneho triumvirátu D. S. a. nevšímajú jeho neetické zastupovanie v niektorých prípadoch, jeho advokátske skúšky, jeho drahé ročné stáže na zahraničných školách, nezhodnotia napríklad aj jeho diplomovú prácu, o rigoróznej neviem i napriek tomu, že mu vo Wikipédii uvádzajú titul JUDr, advokátske skúšky i jeho pôsobenie na ministerstvách, ako to robia pri každom koaličnom politikovi. Doba je však taká, aká je. Okrem tých, čo si to zaslúžia, sa na televíznu obrazovku dostanete a stanete sa hviezdou, ak ste aj podpriemerný umelec, lupič, vrah, ak si poriadne vypijete a sadnete za volant, ak narazíte s vozidlom, ak vás pristihnú, že ste nezaplatili dane, ak ste výtržník, ak ste demonštrant (stačí aj keď ste iba desiati kamaráti), alebo prideista, ak poviete niečo, čo sa vymyká určitým pravidlám a samozrejme, ak ste politik, alebo aj napríklad „elitný“ advokát. Nič s touto zaujímavou demokraciou nenarobíme. Musíme to len absorbovať a vyhodnocovať si. Je len na nás, čomu uveríme, čo si osvojíme a čo nie.

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.