Založ si blog

„Perla a skvost“ SaS – „Nikolsonka a Jóži z Bážin“.

To, čo začína v poslednom čase produkovať „skvelá“ slovenská opozícia nemá nič spoločné s rozumnosťou, logikou či inteligenciou. Skôr by som napísal, že sa rovná vracaniu vďaka predvolebným žalúdočným kŕčom spôsobné zberom a konzumáciou divých jahôd s nedovarenou“ – teda zaparazitovanou diviačinou“. A výsledok? Silno zakrvavené žalúdočné zazelenalé zvratky.

No a tieto silno zazelenané zvratky nám servírujú naše média. Tým je jedno, čo vypustia v rámci demokracie do éteru. Nuž, liberálnosť a demokracia musí byť aj v tejto sfére biologického procesu zabezpečená!

Spomeniem Luciu Ďurišovú Nicholsonovú – podpredsedníčku parlamentu, ktorá do dnešného dňa neukázala maturitné vysvedčenie z možného stredoškolského vzdelania z Gymnázia na Metodovej ulici v Bratislave, ale žiada ukázať už nie diplom, ale diplomovú prácu svojho šéfa – predsedu parlamentu. Nedá jej to spávať a tak ostentatívne pred televíznymi kamerami spriaznených redaktorov odkráčala do nerezového vchodu budovy Generálnej prokuratúry, aby podala trestné oznámenie na neznámeho páchateľa za nesprístupnenie diplomovej práce, ktorú má pravdepodobne už určite skopírovanú na stole, len nemá súhlas na zverejnenie. Autor diplomovky -jej šéf to zamietol a tak si pani poslankyňa môže odfúkať na fujare pravdepodobne zaplatenú investíciu za niekoho „nezištnú“ spoluprácu. Dnes už totiž nikto nepracuje bez finančnej odplaty. Ale „Nikolsonke“ je jedno, či sa strápňuje pred slepými voličmi. Hlavné, že je na tv obrazovke a vojde do každej obývačky, aby „slepým“ k jej počinom zdvihla viečka. Veď aj plytkosť má pozitívne svoje účinky, hlavne, že je verejná!

No a čerstvejší prípad je bývalý námestník Colného riaditeľstva Peter Cvik. Snažil som sa zistiť, prečo sa v poslednom čase po návrate z Kambodže, kde staval domy pre siroty, zameral na svojich bývalých kolegov. Mám teda nasledujúce fikcie: „Odišiel sám? Vykopli ho? Neviem. Ani Google o ňom toto nevedel, ako keby dostal odo mňa po rusky povedané „mordu“ a nenájde ho ani ten najlepší počítačový detektív z najinformovanejších.“ Prostredníctvom svojich kontaktov som o ňom nezistil nič. Nikto o ňom nechce povedať ani mäkké f a nestojí im ani za slovo. Prečo asi?

Neviem, koľko kšeftov sa počas jeho pôsobenia udialo na Colnej správe, kde pôsobil ako námestník riaditeľa. Možno by to zaujalo. Ide však o to, že ďalšiemu liberálnemu poslancovi stačí hodiť návnadu otrávenú nenávisťou a poslanec Joži „z bážin“ prepáčte samozrejme Rajtár vyčarí „typický americký úsmev s vycerenými zubami“, postaví sa pred novinárov a na dvesto percent využije to, že stojí v „kecpulte“. A je mu jedno, že podhodená návnada je pre jeho neznalosť absolútnou somarinou. Je to veľmi podobná rovnica toho, čo predviedla „Nikolsonka“ s diplomovkou. Investičné zlato totiž nepodlieha DPH (na rozdiel od senzácie baštivých novinárov neznalých veci to muselo odhaliť finančné riaditeľstvo) a tak z jeho obchodovania nikto nemôže žiadať vrátenie DPH. Na otázku novinárov, či majú nejaké relevantné dôkazy, obaja na chvíľu zahabkali a ich odpoveď znela. Toto sa udialo a tak to je! Kladiem si otázku, akú kvalitu práce mala colná správa, na ktorej podšéfoval Peter Cvik, keď sám neovláda predpisy a zákony. Vychádza mi z toho len podľa výpočtov, že bol veľký kriklúň v 89-tom a tak sa dostal na dôležitý post len preto, že zrazu začal nenávidieť bývalý režim, čo bolo v tom čase bežným javom. Rozmýšľam aj nad tým, čomu sa počas 20-ročnej praxe na colnej správe naučil?!?!?!

No a Jóži Rajtár – člen Výboru NRSR pre financie a rozpočet ako superkvalifikovaný odborník so stredoškolským vzdelaním v odbore knihovníctvo a cudzie jazyky a jedno až dvojročnými stážami na vysokých školách (Dnes už asi aj zvárač z učňovky s maturitou môže stážovať na vysokých školách!) vo Veľkej Británii, v Austrálii, ale aj v Južnej Kórei, kde študoval kórejský jazyk, sa asi spoznal s Petrom Cvikom. Veď do Kambodže nie ja až tak ďaleko ani z Číny, kde rok vyučoval anglický jazyk.

Pri jeho kariére som neprehliadol jeho pôsobenie ako poradcu pre investície v Uni Credit Banke, kde ma presvedčili na investovanie vtedy ešte neslovenskou menou Euro. Oklamali ma, akých majú vynikajúcich odborníkov a poradcov pre investície (v tom čase tam pôsobil aj Jóži) a tak mi po štyroch rokoch ( i keď ma každý rok informovali, že moje peniaze dobre zarábajú) vyplatili 9 € a keď som to reklamoval, tak pridali ešte 3,5, teda celkom 12,5 eura za investície do fondov a na kurze som stratil asi 14 tisíc korún.

Nuž a zahraničnými stážami informáciami nabitý Jóži je naozaj z Bážin, keď naletel cvikmajstrovi ako malé decko. Vyzývam preto všetkých, ktorí majú takéto podobné otrávené informácie, aby ich Jóžimu poskytli. Konečne bude pri strašidelných správach viac humoru v televíznych spravodajstvách!

Do tejto kategórie „vychytených špecialistov“ zapadá aj vyhlásenie ďalšieho zeleného poslanca Galka smerom k Vydrám. S istotou tvrdil, že tieto obrnené transportéry s pohonom 8×8 od nás nikto nekúpi. Nikdy by som takú somarinu netvrdil! To ukáže budúcnosť či ich vôbec ponúkneme a budeme predávať.Mimochodom, to je už čaro predajcu, predávať a nie exministra.  Jedno je však isté, že zbrojíme zbytočne. Ak by hypoteticky prišiel úder z Ruskej strany (nemá prečo), 81 bojových vozidiel alebo tankov dokáže najmodernejšia ruská stíhačka zničiť počas dvoch minút! A bolo by po slovenskej fantazijnej vojne!

V týchto prípadoch ma zarážajú hlad a žalúdky novinárov, ktorým stačí aj skazená ryba, aby sa najedli. Nič si nepreveria a pustia do éteru bez komentára aj síce zavšivaveného, ale príjemne voňavého tchora. Ale keďže Jóži z Bážin môže robiť s knihovníctvom poradcu banky pre investície, tak novinára už môže robiť hocikto. Je mi naozaj zle, keď mnoho mojich kolegov nemá v sebe vzdelanie, logiku a ani nepremýšľa a najmä si neoveruje získané informácie. A pritom majú povinnosť uverejňovať len a len pravdivé informácie a nie nejaké neoverené obvinenia a bludy opozičnej skupiny politikov a to len preto, že v prostredí, kde žijú teda v mestách prevládajú názory proti vláde. V tejto súvislosti si spomínam na jeden výrok z minulosti. Ak je Praha spokojná, celé Československo je spokojné!

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.