Založ si blog

A mali sme včera opäť kabaret, tentoraz hysterický v podaní poslankyne Lucie Ďurišovej Nicholsonovej.

Keď sa začala včera relácia O 5 minút 12, tak moderátor Martin Strižinec začal slovami: „ úvodná časť bude politická a druhá novinárska“ a tak aj bolo i keď hlavná téma bola dvojnásobná vražda novinára s priateľkou. Potom prišiel na úvod zostrih smútočných zhromaždení, z ktorých nastrihali vyložene tendenčnú anketu protestujúcich, ďalej ustrihli Bugára a tak to vyzeralo tak, že namiesto „podľa viacerých členov Mostu Kaliňák musí odísť“! Urobili úvodným odstrihom holý fakt „Kaliňák musí odísť „ teda z predpokladu urobili holý fakt a dodali tým silu a rozvášnili poslankyňu Ďurišovu Nicholsonovú.
Celá diskusia vyzerala ako manželská škriepka unaveného manžela a taliansko-hysterickej dominantnej manželky. To, že Ďurišová Nicholsonová si opäť besne zastrieľala na capa a Kaliňák jej s pokojom, ale najmä únavou v tvári jasne odpovedal na prítomnosť šéfa NAKA pre drogovú trestnú činnosť, ktorým vyvrátil tvrdenia poslankyne, že nebol na mieste činu, iba na ulici sa opýtať až 10 hodín od oznámenia, či niečo vyšetrovatelia náhodou nenašli aj s jeho špecifikáciou na mieste činu a označil to za normálnu komunikačnú výmenu informácii.
Ďalší neprofesionálny postreh a argument , že jeden z troch viceprezidentov policajného zboru jej povedal, že prezident PZ Gašpar ovplyvňuje vyšetrovanie tým, že zakázal o tejto vražde informovať jedného z troch viceprezidentov, trafila priamo do čela hus zagáganú! A Minister vnútra jej opäť s pokojom odpovedal, že informáciu od operačného dôstojníka dostane 22 osôb s iniciálami obetí, že sa niečo stalo. A viceprezidenta pre dopravu predsa netreba informovať o vražde! Navyše to Prezídium PZ označilo za klamstvo!
A rovnako vyvrátila na dnešnej tlačovej besede útoky táravej poslankyne Ďurišovej Nicholsonovej aj ministerka Matečná, ktorá sa pred kamerami rozplakala, ako jej týmto vymysleným svinstvom podpredsedníčka parlamentu ublížila.
Zarazilo ma aj to, ako poslankyňa Lucia rozprávala o mafiánskom prepojení na premiéra a ostentatívne mávala pred kamerou a ukazovala polonahú Máriu Troškovú (súhlas od nej určite na zverejnenie nemala), čo sa dá považovať za trestný čin hanobenia cti človeka, čo každému zaručuje naša ústava. Bolo to nechutné, ako to ukazovala tá pravá, o ktorej kolujú zaujímavé fámy medzi chlapmi. Nebudem však konkretizovať. To je jej osobná vec, tak ako Troškovej, že chodila s talianom, s ktorým po rozchode prerušila akékoľvek styky!
Pán Kaliňák jej položil otázku. Prečo za pôsobenia Ivety Radičovej dala vláda, ktorej súčasťou bola aj SAS, talianskej mafii na rozbeh dotácie a európske fondy v celkovej výške 10,5 milióna euro? Poslankyňa odpovedať nevedela.
A to ju prihnalo do absolútneho hysterického tranzu s neprítomným pohľadom. Začala zúfalo útočiť na Kaliňáka hlava nehlava. V tejto súvislosti musím upozorniť na jeden fakt. Pracoval som dlhé roky v televízii a viem, čo mi poskytuje obraz a čo slovo. Poslankyňa priamo hovorila ministrovi, nie však na ministra. Pri vykaní a vytýkaní ministrovi sa mu nepozerala do očí, ale na moderátora, ako keby tento slovník mala nabiflovaný a pokojné oči Kaliňáka by jej asi prerušili naučený útok. Do očí sa mu začala pozerať až vtedy, keď hovorila – citujem“ Pán Kaliňák ,vy ste už skončili, pochopte, že ste toto je váš koniec…“ čo niekoľko krát zopakovala a ešte aj vtedy, keď mu neslušne skákala do reči a prerušovala ho. Ďurišová Nicholsonová sa nebola schopná pozerať do očí Kaliňákovi, ani keď jej odpovedal. To svedčí o charaktere tejto SAS-kárky. Celé jej vystúpenie nebolo o vražde, o ktorej pán minister tvrdil, že teraz je pre neho najpodstatnejšie, aby polícia vyriešila prípad dvojnásobnej vraždy a ostatné veci vrátane jeho abdikácie prídu na rad až potom, ale témou hysterickej podpredsedníčky parlamentu bolo hyenistické vytĺkanie politického kapitálu a zvrhnutie vlády Fica ss pomocou  zla, výmyslov a klamstiev a nie dvojnásobná vražda, čo neprekážalo ani moderátorovi!.
Teraz trochu odbočím. Pamätáte sa, ako po víťazstve hokejového turnaja na olympiáde hokejisti a možno tristo, či štyristo fanúšikov prespievalo Olympijskú hymnu hymnou ruskou? Ja áno. Bolo to o vlastenectve. Preto ma zarazil na záver relácie pohľad na mlčiacich „divákov“ na Námestí slobody, ktorých tam bolo podľa televíznych odhadov 25 000. Hymnu bolo počuť iba hlavne z úst speváka na pódiu. Preto si myslím, že tam na smútočný pochod a spomienku prišli len preto, aby boli innn a cooooool a aby zažili opäť ako davisti inú búrlivú atmosféru, ako na prechádzke po obchodoch či v prírode, alebo pri televízore.
Mám ten dojem, že spoločné tlačovky SAS a Oľano k vražde zanechali stopy na poslankyni. Pravdepodobne na nich chytila časť besnoty od trnavského daňového podvodníka a plne to predviedla vo včerajšej televíznej debate. Unavený Kaliňák urobil chybu. Mal sa vyspať a neprísť do relácie s amáterskou vyšetrovateľkou, hysterickou prokurátorkou, besnou sudkyňou a doslova bohyňou s patentom na svoju nekvalifikovanú pravdu!
Po tejto debate celé Slovensko čakalo na večerné vystúpenie Prezidenta v STV. A čo sa nestalo.
Prezident zrazu vystúpil popoludní v súkromnej a nie večer vo verejnoprávne televízii. Zaujímavý postoj k STV! A to s odôvodnením, že ak po ňom vystúpi aj predseda parlamentu a premiér, nechce vystupovať v tomto kabarete! To je super smiešny argument a navyše dehonestujúci postoj k STV a k ostatným dvom ústavným činiteľom!!! A prečítal svoj prejav, kde načrtol iba dve možnosti. Totálne zrekonštruovať vládu, alebo nové voľby! Ak toto malo byť upokojenie situácie a nerozvášniť davy do takej miery, ako sa asi 150 zväčša výrastkov realizovalo pred a na bráne Úradu vlády po spomienkovom pochode s vulgárnymi výkrikmi na odchod Fica atď. Veď to už poznáte… O hodinu sme v TA 3 videli upokojenie situácie z úst predsedu parlamentu a neskôr Ficov krátky útok na prezidenta. Večer v STV však premiér už razil pokojnejší tón a podotkol, žev toto je práca pre vládu a parlament a nie pre prezidenta, ktorý nemôže v tomto smere nič konať, iba navrhovať! A to sa ešte nechal počuť aj minerálny mozog Matovič. Škoda spomínať jeho štvavé slová a besné výkriky.
Toto sme si včera vypočuli i napriek tomu, že nedeľa by mala byť odpočinková. Bolo to trošku turbulentné. Polícia síce rozpracováva 73 verzií vraždy, ale vyzerá to tak, že sa jej nedarí, pretože požiadala vodičov o videá z automobilov s dátumom 21. február od 15-23 hodiny. Na vtedy teda odhadujú dvojnásobnú vraždu. Vrah a objednávatelia teda majú stále obrovský časový náskok.
Na vyriešení prípadu v polícii pracuje špička vyšetrovateľov v spolupráci so SIS-kou, ktorá spolu s kontrarozviedkou v tomto prípade najviac zlyhala (aká to paralela s 89 rokom) a zahraničnými službami. Všetku silu obetovali na úkor ostatného, no bude im to stačiť na vyšetrenie dvojnásobnej vraždy? Ak to urobil nájomný vrah, ktorého obeť možno poznala, tak to bude veľmi ťažké.
Vieme, že Fico nevyhovuje Európe. Nechce uvoľnenie migrácie, nechce podpísať Istanbulský dohovor, Dublin IV má silný vplyv v EÚ v rámci V4.
Rozmýšľam či vyšetrovacie tímy zobrali do úvahy aj tieto nasledujúce otázky, pretože ide o povalenie vlády a prebratie moci.
1. Prečo náš prezident, keď bol v OSN sa stretol so Sörosom?
2, Prečo novinárskeho eléva pustili v Aktualitách.sk, ktorú financuje aj Söroš, do takejto náročnej témy? Prečo to nebol skúsenejší novinár? Len preto, že Kuciak nemal deti?
3. Prečo ďalší Sörosovec – Nicholson upozornil políciu v Sörosovom DenníkuN, na čom pracoval Ján Kuciak a okamžite ufujazdil do Kanady a popritom mu túto tému aj dohodil?
4. Prečo sa to potvrdilo postaveným nábojom na mieste činu, ako to používa talianska mafia, ktorá v bytoch nezabíja, ale na ulici a nezabíja novinárov, tobôž nie partnerky obetí, ale si ich kupuje?
5. Prečo polícia skočila po tejto stope, ako hladná mačka po myši, ale nenajedla sa i keď myš chytila, pretože nebola jedlá?
6. Prečo Kuciak poznal svojho vraha a prečo prednášal na Sörosovej nadácii Open society?
7. Prečo sa po celej Európe konali smútočné zhromaždenia na rozdiel od smrti maltskej novinárky, ktorú sme si na Slovensku ani neuctili, rovnako ako 17 mŕtvych školákov v USA a v oboch štátoch nebol taký humbuk z toho ako u nás, aby to siahalo na podstatu demokraticky zvolenej vlády?
8. Prečo sa tak exponujú Sulík, Galko, Ďurišová Nicholsonová, ktorá aj priznala, že jej exmanžel posunul dôležite informácie, čo zopakovala aj na dnešnej tlačovke a kydá neoverené obvinenia na Kaliňáka a Gašpara i Fica, o Matovičovi ani nevravím?
9. Prečo opozícia napojená na Sörosa, svojimi vystúpeniami rozvášnila davy až takým spôsobom, že Trošková a jej rodičia musia byť pod policajnou ochranou a to kvôli smrteľným vyhrážkam?
10. Prečo sa zvyšuje agresivita anonymných diskutujúcich na rôznych fórach a burcuje tento národ do akcií?
11. Prečo sa zrazu na Slovensku objavil architekt Oranžovej krvavej revolúcie, pravá ruka Sörosa pre zmeny režimov a pády vlád?
12. Prečo toľko nadácii na Slovensku a protivládne denníky a organizácie sponzoruje miliardár Söros, ktorému najme z migrácie utekajú aj pre postoj Slovenska zisky?
13. Prečo tak vehementne pán prezident namiesto toho, aby upokojil situáciu, vidí jediné riešenie v celkovom prerobení vlády, alebo najmä v predčasných voľbách? Nie je to kvôli nezmyselnej novelizácii ústavy z roku 2011, ako predprípravy na túto situáciu: „ Kabinet v demisii je podla článku 115, ods. 3. Ústavy Slovenskej republiky v plnej miere závislý od prezidenta. On rozhoduje a to v každom jednotlivom prípade, aký bude výkon pôsobnosti vlády“.
14. Prečo nezmyselne odstúpil minister Maďarič, ktorý už nie je vo vedení SMER-u?

Menej podstatných otázok v tomto smere je určite dosť, ktoré by dokázali poukázať na malé detaily pri vyšetrovaní dvojnásobnej krutej vraždy? Logika je v tomto prípade neúprosná. Nebudem sa čudovať, ak na nejakej nasledujúcej demonštrácii, keď polícia ani na piatkovej nekontrolovala každého jedného účastníka, či nemá zbraň, alebo bombu, vybuchne v nejakom koši nálož a zabije mnoho ľudí, aby sa vybičovali vášne na nedemokratický režim a Ficova vláda bude musieť odstúpiť z rozumového dôvodu, aby to neprinášalo ďalšie obete. To je totiž spoľahlivý „majdanový“ scenár. Ak neprinesie ovocie dvojnásobná vražda, tak hromadná určite!
Vážení anonymní pisatelia reakcií. Nie som Ficovec, nie som prívrženec žiadnej strany. Nikdy som nebol v strane, ani v komunistickej, mám len svoje videnie, videnie správnej a spravodlivej cesty. Veľmi mi prekáža skorumpovanosť celej našej spoločnosti a to na stredných i najnižších pozíciách. Je prakticky všade, kde sa dávajú povolenia, rozhodnutia a iné dôležité papiere. A to preto, pretože sú u nás nedokonalé zákony. Sú dvojznačné, komplikované a dobre uplatení, advokáti, prokurátori a najmä sudcovia prekrútia všetko, čo sa dá v prospech obvineného. A tak občania nemajú pred zákonmi rešpekt! Tvrdím, že Fica nemusím, ale nenájdete schopnú náhradu na jeho miesto? Sulík, ktorý sa už vidí v kresle premiéra určite pre národ toľko neurobí, ako Fico.
Odkaz pre anonym pia-anima. Nereagujem na na žiadny anonym, ale tu urobím výnimku. Pia-anima nebuďte posero a buďte taký hrdina a predstavte sa, keď sprosto útočíte na viacerých blogistov, ktorí nemajú rovnaký názor ako Vy! Na to však odvahu nemáte! To by ste s čistými spodkami nedokázali a nezvládli!!

Pavel Jacz

P.S. pre podpredsedníčku parlamentu Luciu Ďurišovú Nicholsonovú. Za celý môj profesionálny život novinára, keď som kritizoval hlava nehlava nešváry za socializmu i tohto bordelového systému, som sa sekol iba tri krát. Z toho dva krát mi zostrihali príspevok v Prahe a iba raz z vlastnej viny, pretože som si iba myslel a neoveril a teda neprečítal som si zákon, za čo som sa verejne ospravedlnil a chodil som radšej po kanáloch. A keď som z nich vyšiel, od svojich známych a kamarátov som aj tak dostal právom na rováš. Myslím si, že po vašich mnohých neoverených a vymyslených urážkach a obvineniach pani poslankyňa sa nezmestíte ani do kanálového spojenia a tak pre Vás zostáva iba priestor začínajúci sa na Ž. Tam budete kráľovnou!

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.