Čo mi lezie na nervy pán Mikas? Vynáhubkovaní moderátori v najsledovanejších televíziách.

13. júla 2021, paje, Nezaradené

Otázka na úvod: „Pán Mikas hlavný hygienik SR, kedy zrušíte šikanózne opatrenie pre spravodajských moderátorov televízií?“ Keďže mám satelitný príjem s vyše 4000 tisíc televíznymi kanálmi, pozrel som si najmä spravodajské, ale aj iné relácie možno vo vyše stovke televízii po celom svete. Ani jeden hygienik na svete netrval na takom chorom a predpokakanom opatrení ako Vy pán Mikas, aby moderátori v štúdiu nosili rúška, či iné pokrývky pol tváre a teda aj úst, ak boli sami v štúdiu, alebo dvaja a aj traja. Mám ten pocit, že iba na Slovensku môžete dostať koronavírus prostredníctvom televíznej obrazovky. Rozmýšľam, koľkí v rodinách si z obáv nasadia rúško, keď pozerajú jedno z hlavných spravodajstiev v nejakej slovenskej televízii. V tomto smere sme sprostosťou korunovaná „jednotka“ na svetovom trhu. Dokonca aj v TA3, ak sú v štúdiu už dvaja moderátori, musia si zahaliť tváre, pri jednom v správach po celý deň nie!!! Čo takto im nechať zašiť aj ústa, ako sme to videli v štáte Gileád v seriáli Príbeh služobníčky? Veď už viem, čo nám chcú povedať. Budú len mrkať očami, ako dedko vo filme Gróf Monte Christo. Aspoň sa naučíme ďalší typ dorozumievania sa – Očnú morzeovku!

Takto je to už vyše pol roka, kedy divák nemôže vidieť mimiku moderátorov a teda nevie, či mu hovoria pravdu od srdca, alebo ho zavádzajú. Prečo sa nedajú dokopy riaditelia štyroch najsilnejších televízii a nejdú vyrokovať k Mikasovi výnimku z nelogického a najmä iracionálneho opatrenia a len poslušne, ako ovečky,  trvajú na nezmyselnom opatrení? V RTVS je moderátor/ka spravodajstva i moderátor/ka športu sám/a na obrazovke a aj tak sa musím pozerať na náhubok a nie na tvár. A keďže si pán Mikas myslí, že sa Covid najmä ten „najinfekčnejší“ Delta variant (Ako to bude s Omega variantom? Ten bude určite preskakovať z planéty na planétu, takže ani Mars nebude záchrana!) šíri televíznym signálom, začínam mať obavy, či sa nešíri aj poštou i pohľadom a najmä telefonickým hovorom a pretože nevidím, či človek, s ktorým telefonujem, má na tvári rúško, alebo respirátor a možno aj pohľadom.. Veď, ako nám zodpovední denno denne tvrdia, Covid a jeho grécko-abecedné mutácie sú nevyspytateľné a každá nasledujúca mutácia je pre nevakcinovaných ľudí ešte viac infekčnejšia a nebezpečnejšia a iba očkovanci majú „veget“.

Dnes je skoro celá krajina v zelenej farbe a dokonca moderátorka Švajdová – Puškárová sa v jednej vete pred príspevkom o očkovaní preriekla: „… my tu v štúdiu zaočkovaní…“. A keďže diskriminačne preferujete spolu s vládou zvýhodňovanie zaočkovaných a potláčanie slobody zdravých, nechápem, keď tvrdíte Vy i predseda vlády Heger, že jedine očkovanie je cesta k oslobodeniu spod „tretej svetovej vojny“, že trváte na takomto chorom opatrení. Navyše moderátorom vystupujú sykavky, ich hlas je zahuhnený, je im teda menej rozumieť, na čo sa sťažujú najmä nedoslýchaví občania. Ale vaše direktíva pre televízie, nemajúce v sebe žiadnu racionalitu, stále platí a je Vám to absolútne jedno. Hlavne, že seba vidíte zabaleného do rúška, aby nebolo vidieť, ako sa červenáte od hanby, ak Vám novinári položia nepríjemnú otázku!

Pán Mikas, zobuďte sa už z prehnaného zimného panického opatrenia.

Pavel Jacz