Založ si blog

Zábavné odstúpenie Šeligu a Žitňanskej z funkcií je na hurónsky smiech. Droba však vyložil vyššie eso!

Nebudem spomínať Šeligove silné slová o SMER-áckej mafii, o zločincoch z tejto partie a dodržiavaní predpisov, nariadení a zákonov. To všetci poznajú. Tento politický zelenáč dostal hneď na úvod vysokú politickú funkciu a má len sebavedomé silné plamenné reči o morálke, ktoré si doniesol z tribún. A po tom, čo ho odhalili pri porušení zákazu vychádzania, sa pred kamerami a mikrofónmi spolu s kolegyňou Žitňanskou doslova vysmiali občanom Slovenska. Premietnime si to finančne.

Plat poslanca je okolo 3276 Euro plus paušálne náhrady 1966 € mesačne. Výhody podpredsedu parlamentu sú navyše auto s vodičom a ďalšie výhody. Jednou z nich je aj príplatok za funkciu podpredsedu 332 Euro k platu. Takže o tento príplatok za funkciu prišiel Šeliga. Stále mu však zostáva 5270 eurový plat . Nuž, ako si len veľmi pohoršil!!! Neviem, či to prežije? Možno si založí dobročinnú zbierku.

U Jany Žitňanskej je to ešte menej. Mesačne príde o 166 Euro, ale plat 5270 € jej zostáva. Obaja budú mať menej povinností s pohodlnejším životom poslanca a tak sa môžu naďalej vysmievať Slovači. Žitňanská ( Už trojnásobná podpredsedníčka strán KDH, NOVA a teraz Za Ľudí – všetko šikovné prestupy podľa preferencií . To si nacvičila v spravodajstvách televízii, kde krátkodobo moderovala hlavné spravodajstvá vtedy vo všetkých hlavných televíziách) ako ex Europoslankyňa z EP dostáva ďalší vysokú rentu, takže mínus 166 Euro je pre ňu veľká „tragédia“ jeden obyčajný nedeľňajší obed s deťmi v luxusnej reštaurácii. Pri tých peniazoch túto stratu ani nepocíti. Takže toto sú patresty, ktorými sa sami vytrestali. No „sjúper“ a samozrejme, ako je to pri tejto vládnej koalícii zvykom, použili čarovné slovíčka ospravedlňujeme sa, urobili sme chybu!!!! A vytreli tak blatom oči všetkým, čo počas pandémie pocítili ruku zákona a nielen im. Všetkým! .

Zaujímavá bola aj výhovorka, že pokračovali v rokovaniach z budovy parlamentu. Ich oblečenie tomu však nenasvedčovalo. Šeliga so Žitňanskou mali džínsy a mikiny. Videli ste ich niekedy takto oblečených v parlamente? Určite nie. Iba Droba bol v obleku.

Ospravedlnil sa Matovič, za to ako vládol, kajal sa Sulík za slávne raňajky s Kočnerom, ľútosť prejavil aj Kollár po havárii a následných udalostiach v nemocnici, ospravedlňujú sa všetci a vládna karavána ide ďalej a valcuje!

V Česku za nenosenie rúška odstúpil z funkcie párdňový minister zdravotníctva. Zo zahraničia máme veľa príkladov o slušnej politickej kultúre. Žiaľ iba zo zahraničia!  A to všetci kvitujú, ale tá kvitácia z úst našich politikov je na programe iba vtedy , ak ide o druhých, nie o seba.

Prečo sa nevzdali aj funkcie poslanca? No, to by obaja už poriadne pocítili. Najmä Šeliga, ktorý by sa musel poctivo živiť a na mieste, kde by mu plamenné reči a útoky určite nepomohli k sláve.

Rozpíšem sa ešte k Drobovi, ktorý odmietol akúkoľvek satisfakciu, okrem pokuty za taký „malý“ priestupok!!! Nuž, asi málokto vie, prečo bol predseda BSK Droba 19. marca v Bruseli a čo mal podpisovať za Slovenskú republiku ako vedúci delegácie s ďalšími ôsmimi primátormi. Ešte preverujem túto pracovnú návštevu  a ak to bude pravda, tak mu to určite bude lámať krk. Zaujímavé, že sa v médiách zatiaľ o tomto tajnom rokovaní a následnej dohode nič neobjavilo. Nikto sa Drobu neopýtal, čo tam mal vyrokovať a podpísať s delegáciou primátorov pre Slovensko?

A tak môžem konštatovať, že si všetci traja urobili z občanov Slovenska naozaj dobrý deň a poriadne si s nami vytreli zadnice. Ešteže sme z úst poslankyne Bittóvej Cigánikovej počuli, že ich odstúpenie z funkcii je nová politická kultúra a sňala pred Šeligom a Janou Žitňanskou klobúk dole!!! Úžasná pochvala – doslova satirická! Slováci nezabávajte sa na politickej satire, už sa zobuďte! Dobré ránko samozrejme politické!

Pavel Jacz

 

P.S, Citácie zo Zákona o NRSR, druhá časť paragrafy 2 a 3

 

Poslancovi Národnej rady Slovenskej republiky (ďalej len „poslanec“) patrí plat vo výške trojnásobku priemernej nominálnej mesačnej mzdy zamestnanca v hospodárstve Slovenskej republiky za predchádzajúci kalendárny rok znížený podľa odseku 2, zaokrúhlený nahor na celé euro (ďalej len „plat poslanca“), začínajúc dňom, zvolenia za poslanca Národnej rady Slovenskej republiky.1)

Poslancovi patria diéty a náhrady ďalších výdavkov spojených s výkonom jeho funkcie (ďalej len „paušálne náhrady“) vo výške 1,8-násobku priemernej nominálnej mesačnej mzdy zamestnanca v hospodárstve Slovenskej republiky za predchádzajúci kalendárny rok

Podpredsedovi Národnej rady Slovenskej republiky (ďalej len „podpredseda národnej rady“) patrí funkčný príplatok vo výške 331,94 eura

Predsedovi výboru Národnej rady Slovenskej republiky patrí funkčný príplatok vo výške 165,97eura.

 

 

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.