Založ si blog

Vďaka Matovičovmu cigánskemu bingu nám Potemkinovská voľba generálneho prokurátora ukazuje, že sa nič nezmenilo. Opäť nám poslanci zvolia vopred pripraveného víťaza.

Veľmi často sa dozvedáme o podivných konkurzoch na vrcholné posty v štátnej správe, ktoré sú len okázalou oficialitou pripravenou pre konkrétneho človeka. Zastierajú manéver zákulisného ovplyvňovania a predstierane zachovávajú zákonnosť výberového konania. Samozrejme je to len „naoko“, aby nikto nemohol poukazovať na nezákonné menovania do funkcie svojich ľudí.
Rovnako sa to deje aj pri vyhlásených konkurzoch na zákazky, kde zväčša zvíťazí firma, ktorá najlepšie zhodnotí hlboké vrecká tých, ktorí rozhodujú o výsledku. Teraz však zarezonoval výsledok konkurzu na rekonštrukciu nemocnice v Ružinove, ktorý vyhral Matovičom a teda aj celej jeho stádovitej strany OĽaNO nenávidený sponzor SMERu. Výbohova firma ponúkla suverénne najnižšiu cenu. A hapkajúci pseudominister Krajči už chce urobiť kroky, ako víťaznú firmu vyšachovať z hry a dať to svojim.
Koľko sme sa pred voľbami a po nich dozvedali, aké to bude iné, ako budú vyberať z kandidátov z konkurzov, ako to budú férové rozhodnutia a menovania odborne zdatných a zodpovedných ľudí a rovnako aj výhry firiem!!!
A tak sme sa všetci nádejali, že sa naozaj tak stanú výberové konania skutočne spravodlivými. Už prvé signály, že to zostane po starom boli menovania prednostov, potom výmeny riaditeľov nemocníc a aj zmeny v ďalších štátnych ustanovizniach. Všetko sa deje podľa obľúbeného Mečiarovho hesla „Víťaz berie všetko“! a aj Paškovho sloganu: „Vyhraj voľby a môžeš všetko!“. No táto vládna koalícia tento výrok svojimi činmi ešte viac vyšperkovala. Matovič, Matovič, kde sú tie tvoje predvolebné ľúbezné rečičky reči o zmenách??? Pekne si nám spieval a „skutek ti utek“!!! Tomu sa vraví originálne cigánske bingo!
Vo vládnej koalícii sa všetci zhodli, že máme sedem vysoko kvalitných prihlásených kandidátov na post generálneho prokurátora. Prečo treba potom medzi nimi jedného z nich zvýhodňovať a organizovať koaličné rokovania napriek zákazu návštev v nemocnici a včera aj vo vile u Kollára, protežovať a vopred si ho vybrať a následne si ho aj povinne zvoliť??? Ako k tomu príde ostatných šesť kandidátov, ktorí tak v „nezávislej“ voľbe nemajú rovnakú šancu???
Doteraz boli voľby najsilnejšieho muža v krajine politickou voľbu. Na Trnkovi sa uzniesla vopred Dzurindov koalícia, na Čižnárovi rovnako zase Ficova. Oba následné spomenuté volebné akty boli iba fraškovými politickými voľbami a tak to bude aj teraz. Nezmenilo sa vôbec nič!!!
Nerozumiem tomu, prečo sa musia na kandidátovi dohodnúť a verejne hlasovať za jedného kandidáta. Keďže sú všetci kvalitní, tak by mali poslanci voliť podľa vlastného uváženia a presvedčenia, aby to bol nezávislý generálny prokurátor a nielen zaviazaný vládnej koalícii, ale aj konkrétnym poslancom vďaka znovu oživenej komunistickej verejnej voľbe, ktorú presadila táto „vláda čudesných a šaškárských zmien“.
Rozmýšľam nad tým, prečo by nemohol v prvom kole hlasovať každý poslanec za kandidáta, ktorého uzná za vhodného sedieť na generálsko-prokurátorskom stolci.
A rovnako aj v druhom kole voliť z dvoch najúspešnejších z prvého kola, no a ak by to nevyšlo (víťaz by nemal dostatočný zákonný počet hlasov), potom nech sa vládna koalícia rozhoduje medzi dvoma najúspešnejšími z prvého kola.
Čo ak by vzišiel konečne z voľby jeden absolútne nezávislý generálny prokurátor, ktorý sa nebude spovedať nikomu a bude strážiť zákonnosť naprieč celým politickým spektrom! Ale to asi chcem pri súčasnom slovenskom Potemkinovskom systéme s prvkami začínajúcej diktatúry asi nejako veľa! To by bola určite len fantazmagória!
Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.