SUPER GROTESKA! Sulík prijal porazeného vo voľbách Mihála – straníckeho meniča dresov!

10. marca 2020, paje, Nezaradené

Keď som videl včerajšiu tlačovku Sulíka a vyhlásenie Mihála, že sa vracia do strany SaS, tak som si myslel, že som videl dobrú sibírsko-antarkticko-saharsko-eritrejskú koprodukčnú grotesku. Pred tromi rokmi tento „odborný“  navádzač k obchádzaniu zákonov odišiel pre nezhody v strane.

Hlavným dôvodom odchodu z SaS (ako 26.2 2017 tlmočila TASR) je názorový nesúlad s predsedom strany Sulíkom. Sulík sa podľa neho zmenil. „Už nie je taký, ako býval,“ povedal Mihál, ktorý SaS spolu zakladal. Sulík zmenil prístup k vedeniu politickej strany, vytráca sa z nej liberalizmus, podotkol politik. Nepáči sa mi, ako predseda SaS začal robiť politiku“.

Mihál priznal, že so Sulíkom mal spory už dlhodobo. Nepáčilo sa mu, že predseda SaS na neho „delegoval nepopulárne kroky za vlády Ivety Radičovej“. Mihál Sulíkovi tiež vyčítal, že uprednostnil europarlament pred slovenským. „A plánuje to urobiť opäť,“ povedal vtedy Mihál (Len pre informáciu – tentoraz to bola dvojka v strane Ďurišova manželka Nicholsonová, ktorá len lákala hlasy ako europoslankyňa.). Zároveň Mihál uviedol, že nemieni založiť novú stranu (V diplomatických vyjadreniach našich politikov slovo nemienim už považujem za synonymum slova chcem to urobiť, čiže za klamstvo!), no nakoniec sa objavil ako podpredseda novej strany Spolu, ktorú s Beblavým zakladal. Je to už druhá strana (s výtlakom 1-1.5%), s ktorou neprešiel do parlamentu.. Prvá bola Nádej (nezískala ani percento) ešte pred vznikom SaS, ktorú zakladal s Malchárkom. Sám, ako vedúca osobnosť strany Nádej sklamal. V parlamente sa potom ocitol pod Sulíkovými krídlami a bol aj minister práce, sociálnych vecí a rodiny v Radičovej vláde, kde sa preslávil nepopulárnymi zmenami v Zákonníku práce v prospech podnikateľov, čo musela nasledujúca vládna strana SMER meniť podľa európskych zvyklostí.

No dnes je vraj už zase Sulík iný, ako keď Mihál odchádzal. Asi sa mu musel veľmi strkať do zadnice a prosiť ho o milosť, aby ho vzal opäť do strany pod svoje krídla. Som zvedavý, ak by aj SaS vypadla z parlamentu a nemala od toho ďaleko, ku komu by sa prihlásil a išiel sa klaňať. Ku Kiskovi, k Matovičovi, alebo ku Kollárovi? A Sulík mu ešte navyše aj sľúbil nejaké teplé miesto v administratíve!!! To je asi na smiech, že strana, ktorá len tak, tak prešla 5 percentnou hranicou chce kooptovať politika, ktorého voliči (podľa slovenského Old ShatterMathanda najvyšší sudcovia) odmietli!!!

A veľmi sa mi „zapáčila“ najkomediálnejšia vložka deja na tlačovke. Mihál sa pochválil svojou mozgovňou a ukázal si na ňu prstom a prezradil nám, že ju má v lebke. A nezabudol na poznámku, že všade je po dvanástich rokoch vlády Fica a Pellegriniho bordel a špina (Nespomínal náhodou svoj charakter?)!  Pán Mihál, v politike sa nepíšu a ani nehovoria motivačné listy, tak načo ste sa    „samochválenkovali“, keď vašu „úžasnú“ mozgovňu a vaše doterajšie konanie v politike ocenili voliči slovom NIE. Sulík sa naozaj asi zbláznil, keď „naspäťvzal“ do strany odídenca zo strany a navyše porazeného súpera, ktorého voliči poslali z arény do šatne. Možno prídu o chvíľu žobroniť aj Galko, Rajtár, Kiššová, ktorí rovnako ako Mihál, asi okrem „kecačiek“ v politike nedokážu tvoriť inú záslužnú prácu. Ale asi sú povolebné špinavé ťahy dnes v móde, pretože aj Kiska spomínal, že by porazený Truban mohol zastávať post ministra IT.

Tento podvod na voličoch a povolebná manipulácia predznamenáva aj budúce konania vládnej koalície. A je otázne, ak Kollárovi neprejdú byty, čo je po včerajšej porade viac ako pravdepodobné, či vkročí do vlády a nedodrží svoj sľub, alebo to zahrá do autu so slovami – nebola vôľa! Tu však vznikajú otázky, na čo všetko naši voliči naleteli. Na pekné rečičky s nesplniteľnými sľubmi? Celá bývalá opozícia sa búchala do pŕs, ako treba zmeniť zdravotníctvo, odstrihnúť z neho Pentu , ako zmeniť školstvo a zrazu je ticho a je zaujímavé, že o tieto miesta ministrov zrazu nie je záujmová tlačenica! Takže len a len kecy, kecy, kecičky. No uvidíme, ako sa to všetko vyvŕbi a voliči zostanú možno rozčarovaní. A možno si už konečne povedia po dvojo prezidentských a potom aj euro a parlamentných voľbách, že nebudú už nikdy voliť proti niekomu, ale za niečo!

Škoda, že tento systém, ktorý vie produkovať všeličo, ešte nedokáže vyrobiť plnofunkčnú chrbtovú kosť, pretože Mihál ju potrebuje ako soľ a najmä by ho dokázala vyrovnať. Plechovú tvár si už zadovážil!

Pavel Jacz