Založ si blog

Je to začiatok pádu Ďurišovej Nicholsonovej do jamy levovej?

Ešte mám v živej pamäti ostré a nenávistné slová SaS-kárky Ďurišovej Nicholsonovej v televíznom štúdiu, keď exministrovi Kaliňákovi do tváre vrieskala, že skončil. Mala pravdu, minister odstúpil. Ale tu sa mi tlačí do popredia známe to porekadlo: „Kto druhému jamu kope, sám do nej spadne!“ A extravagantná dnes už europoslankyňa s novým vzhľadom stojí na pokraji tej politickej  jamy, síce ešte na záchytnom schodíku europarlamentu, ale ten zostáva pevný iba na dobu určitú.

Začalo to rozhodnutím „odkopnúť“ pobosorovanú Luciu do europarlamentu, aby neškodila svojimi škandalóznymi excesmi strane SaS. Bolo to rozumné rozhodnutie Sulíka“vyhostiť“ ju zo slovenskej politickej scény, pretože nielen Nicholsonová , ale svojimi múdrymi výrokmi a vytváraní škandálov aj Galko, Klus či Rajtár, odštartovali pokles preferencií exlídra opozície. Takto Lucku „odkopli“ do európskeho vreca, ktoré nejde trhať na franforce a tak nebude škodiť preferenciám strany. Dostala sa síce do Europarlamentu so ziskom 52 331 hlasov. Je to číslo, ktoré nedosahuje ani jedno percento obyvateľov Slovenska. No pri našej účasti na eurovoľbách je to len o málo viac ako 5 % z 22,74 % oprávnených voličov. Stačí oblbnúť malé 30 tisícové mestečko, nasľubovať im hory doly a pri našej eurovolebnej mizérii ste v europarlamente, lebo aj to v máji stačilo. Ale musíme sa s tým vyrovnať, pokým u nás nebudú opäť voľby povinné, ako v Belgicku, Luxembursku či v Grécku. Bude to asi páni poslanci nevyhnutné, aby sa zachovala demokracia na Slovensku, aby sa vyjadrila väčšina obyvateľov Slovenska a k moci sa nedostali hlasnokričiace menšiny, ako to bolo s nástupom fašizmu v Nemecku.

Všetci naši zvolení europoslanci si však nemusia lámať hlavu, že ich mandát na päť rokov je len Pyrhovo víťazstvo. Budú luxusne zarábať, a dostávať aj luxusnú penziu, takže majú vystarané!

Lenže najnovšia veľkoporada strany SaS Nicholsonku nenominovala do predsedníctva. A zostala iba šéfkou tímu pre sociálnu oblasť. Jej členovia pochopili, že s touto straníckou kolegyňou to už naďalej nebude perspektívne. No a namyslená a najmä urazená Ďurišová Nicholsonová si pozastavila do konca roku svoje členstvo v SaS – strany, na ktorej chrbte sa vyšplhala do Europarlamentu. A to ešte ani nesedí v europarlamentnom kresle! Dosť bizarná situácia. No v parlamente EÚ by sa rozdiely strán mali zmazať a všetci europoslanci by mali kopať za Slovensko!!! Stranícke rozbroje by mali ísť bokom. Volili sme predsa Slovákov za Slovensko.

Nuž, jama sa pre europoslankyňu rozširuje a rozširuje, pôda je nestabilná a odlupuje sa. A tak pád do politickej jamy levovej pre Lucku asi nie je ďaleko. Pomaly, ale isto sa približuje!

Pavel Jacz

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.