Založ si blog

Spravodlivosť za brutalitu dostala po opuchnutom nose. Sudca sa nechal opiť rožkom!

Dočkali sme sa na naše pomery dosť rýchleho prvostupňového rozsudku (skutok sa stal vlani 26. mája) po ostro sledovanej brutálnej bitke na Obchodnej ulici v Bratislave, kde hrubokrký „Tarzan“ Juraj Hossu presne miereným kopancom dorazil už po prvom údere kľaknutého otraseného sediaceho Thajčana Henryho Acordu . A to zákerne zo zadu, keď sa ani Henry nemohol brániť. Kop smeroval brutálne do hlavy a na dôvažok ešte v bezvedomí ležiacemu dal s nohou postavenou na hrudi obete Tarzan dve „preberacie“ facky. Nie, to neboli facky na prebratie sa, ale poriadne“ faciská“, keď po každej Henrymu bezvládna hlava sa otáčala skoro do pravého uhla a celá horná polovica tela sa pohla. Každý, kto sa vyzná v karate Vám povie, že kop do hlavy mal veľmi slušné prepracovanie. Potom, čo bezvládne telo ležalo, sme našli jeden jediný rozdiel a to vďaka modernej dobe. Víťazný „Tarzan“ si postavil svoju nohu na hruď obete dva krát, pretože ho vyrušila Henryho kamarátka, ktorú pohotovo odsotil, ale namiesto oslavného tarzanovského revu si vybral psychologicky modernejšiu víťaznú eufóriu. Vytiahol svoj mobilný telefón a zvečnil si svoju obeť a určite aj rozoslal, aby sa mohol pochváliť svojím úlovkom spriazneným zverom v džungli. To asi pre to, aby si upevnil svoju pozíciu a aby sa ho báli a uznávali ho! A nezanedbateľným faktorom môže byť v tomto prípade aj rasová nenávisť. Veď ho s rukami a dosť tvrdo odsácal o hlavú nižší Slovák pripravený sa aj pobiť, ak by bolo treba. A na to Tarzan vôbec nereagoval a nechal sa sácať. To už nadobudol vedomie?

Čo nasledovalo po tom strašnom akte, ktorý sme už mnohokrát videli v televíznych spravodajstvách? Všetko, len nie spravodlivosť. Pravdepodobne na radu advokáta si dunajskostredský Tarzan nevedel spomenúť na priebeh krutého deja. Prečo by aj chcel??? A tak ho okresný prokurátor JUDr.Ladislav Sloboda do väzby nevzal. Zasiahol však náš trestno-najvyšší JUDr. Jaromír Čižnár a Tarzana posadili do väzby.

Lenže….. Lenže Tarzan zrazu „nadobudol príčetnosť“ a vedel, že volal policajtov on (telefón na uchu na zázname vidieť nebolo) a nie dámy, ktoré sprevádzali Henryho. Zaujímavé. Najskôr si Tarzan vďaka dvom Lexaurinom (Z návodu na užívanie: Lexaurin a jedlo, nápoje a alkohol Liek sa užíva pred jedlom alebo počas jedla s malým množstvom tekutiny. Počas užívania tohto lieku sa nesmie piť alkohol.) a ďalšej upokojujúcej tabletke Paretin (z návodu na užívanie : Paretin a jedlo a alkohol Počas užívania paroxetínu nepite alkohol. Alkohol môže zhoršiť príznaky vášho ochorenia alebo vedľajšie účinky.), vyše 20 -tim veľkým pivám, a desiatim poldecákom vodky nič nepamätá a o minútu vytriezvie a pamätá si, že práve on volal políciu. Na celom zázname len fotil a smskoval. Súdni znalci, ak sa tak vôbec dajú nazvať tí, čo hodnotili jeho stav, stanovili, že v čase skutku nevnímal realitu vďaka tabletkám a alkoholu. V tom majú asi pravdu,ale prečo nenapísali aj B, že po takom konzumnom výkone nemôže človek ani stáť, ani sedieť, ani ležať, azda len „visieť“ na podlahe, nie to ešte chodiť, presne udierať a kopať a pritom sa nepotácať a nepadať. Do toho prišli všetci kamaráti z džungle a jednohlasne tvrdili, že náš Tarzan z Dunajskej Stredy je veľmi pokojný, kamarátsky, milý a najlepší z najlepších mierumilovných ľudí. A aj najlepší otec. (Otec, ktorý nosí so sebou bitkársky boxer, ktorý si len tak dá tabletky, pretože vraj má samovražedné sklony a napriek zákazu vypije k tomu množstvo alkoholu, ktorý by aj toho najväčšieho býka v aréne skolil do bezvedomia). A ja si myslím, že nielen v Dunajskej Strede, ale aj na Slovensku, v Európe i na celom svete. O ostatných planétach ani nehovoriac.

No a zrazu sa náš Tarzan, keď videl, že môže dostať poriadnu väzenskú príučku, priznal ku všetkému. Zrazu si pamätal všetko a priznal vinu a ospravedlnil sa. A keďže u neho v deň skutku našli aj boxer, tak sudcovi nahovoril, že ho nikdy nepoužil, čo je možno pravda, ale nosil ho ako TALIZMAN!!! Ťažký kovový boxer nosiť vo vrecku ako talizman – rozprávka. Ktorý  „slušný, nekonfliktný, mierumilovný, neagresívny človek a dobrý otec so sebou nosí boxer? To je naozaj „viac ako uveriteľné“!!! Lepšie rozprávky asi nevymyslíš! Boxer od nepamäti používajú, bitkári a gangstri, aby rýchlo zneškodnili protivníka. Boxer láme lícne kosti, vyráža zuby, láme nosy. Paradoxy, paradoxy a opäť len paradoxy! Dokonalejšie klamstvá sa už nedajú ani vykombinovať.

A tomuto všetkému uverili a s chuťou spapkali do sýtosti náš známy sudca JUDr. Roland Kemény a námestníčka Okresnej prokuratúry Bratislava II JUDr. Soňa Juríčková. Ich mená nie sú tajné, ale nezazneli nikde. Všade sme počuli len sudca Okresného súdu Bratislava 1 a aj v obraze z reportáži videná, ale bezmenná prokurátorka, ktorá navrhla tento smiešny trest!. Meno sudcu som si našiel na stránke Ministerstva spravodlivosti v rozpisoch pojednávaní ešte v piatok,(od soboty pojednávanie zo stránky zmizlo) a prokurátorky na Googli a sociálnej sieti. Našiel som si ich preto, lebo som bol zvedavý, ktorý sudca a ktorá prokurátorka naleteli, alebo chceli naletieť rečičkám nášho novodobého Tarzana.

Myslím si, že vyšetrovatelia Krajského riaditeľstva Policajného zboru urobili tiež kardinálnu chybu. Pravdepodobne neurobili presne vyšetrovací pokus. A ak urobili, tak len povrchný. Prečo povrchný? Preto, lebo mali dať zjesť Tarzanovi dve tabletky Lexaurinu a ďalšiu tabletku Paretinu a nechať ho vypiť presne toľko alkoholu , koľko udával v rovnakom časom intervale. Veď to si pamätal a potom urobiť vyšetrovací pokus. No, ale ten by s určitosťou už nedokázali spolu s Tarzanom zrealizovať. Ten by sa ani na nohy nepostavil a ak, by ho na ne postavili, tak by doň stačilo prstom strčiť a bol by na zemi. A možno, že vypil vyše 20 nealkoholických veľkých pív a 10 poldecákov nealkovodky. No, pri tom množstve, čo udal, by Tarzan Hossu nemal také koordinované pohyby a reakcie bez akéhokoľvek zapotácania aj pri zmenách smeru pohybu, sklonenia sa nad Henrym a ešte k tomu pohyb s dvoma silnými fackami, po sotení jedným z prítomných a cúvaním, ako môžeme vidieť na zázname z kamery!!! Pri kontrole v USA by určite prešiel po čiare a dal by si postavený na jednej nohe prst na nos.

Žiaľ, prekvapujúce priznanie sa, čo poprelo jeho nepríčetnosť i stratu pamäti a teda trestno právne klamanie pred vyšetrovateľom (Ak si niečo nepamätám, tak sa nemám k čomu priznať!!!) a alkohol sa stal v tomto prípade poľahčujúcou okolnosťou! Zrazu!!!

Dobré by bolo aj preveriť, ktorý lekár mu predpisoval takéto lieky a či ich mal legálne, čo by bol ďalší priestupok voči zákonu!

Trest z rozmedzia 7-10 rokov za super brutálny trestný čin usmrtenia, kopom zo zadu do hlavy rovnajúceho sa k vražde (aký by bol rozdiel medzi smrtiacim kopancom do hlavy, bodnutím nožom či výstrelom z koltu v afekte?) sudca Kemény na návrh prokurátorky Juríčkovej znížil trest na 6 rokov v najmiernejšom prostredí. Nuž a o 2 roky a tri mesiace dovolenky (polovičný trest), čo by bola s väzbou možnosť na podmienečné prepustenie, keď sa Tarzan nemusí o seba starať a lovom si zháňať potravu, ak to tak zostane, ubehnú jedna radosť. Následné protialkoholické liečenie bude pre Tarzana „malinou“. Veď on ani pijan nie je, iba sa vraj opil do stavu bezmozgového monštra. Ak by bol notorický alkoholik, tak by mu stačilo na stratu pamäti jedno, dve pivá. Ale rozmýšľam, koľko tabletiek by musel náš novodobý hrubokrký Tarzan užiť a koľko alkoholu vypiť, aby stratil koordináciu pohybov, aby sa potácal a nedokázal presne trafiť hlavu sediacej obete. 10 tabletiek Lexaurinu a 5 Paretinu 40, 50 pív a dve fľaše vodky.

A tento smiešny trest 6 rokov v prvej nápravnovýchovnej skupine, teda najprívetivejšom neuzamknutom väzenskom hoteli, má ďalších brutálnych nasledovníkov odradiť od násilností takéhoto charakteru? To predsa určite nie, lebo spravodlivosť u nás už veľmi dlho dostáva po už veľmi opuchnutom nose!

A korunku všetkému dalo vyhlásenie Tarzana, že ho všetci na základe popisovania udalostí médiami odsúdilo celé Slovensko a on určite taký brutálny nie je (On sám  podľa video záznamu bezpečnostnej kamery zo seba urobil smrtiace brutálne monštrum a nie media!!!). Ako povedal, v žiadnom prípade Henrymu nechcel spôsobiť vážne zranenie ani smrť. Ak si pozriete celé video na internete (stačí si vygoogliť Juraj Hossu a pozrieť), tak Tarzanove slová nemôžu mať žiadny iný účel, ako oklamať sudcu i prokurátorku a špekulatívne znížiť ľutovaním a pokorou výšku trestu. A to na prvostupňovom súde Juraj Hossu dosiahol! A ja sa pýtam pána sudcu a pani prokurátorky, ktorá navrhla výšku trestu. Celý čas, až do priznania Juraj Hossu trestnoprávne klamal, že si nepamätá a ani si nemusel pamätať. Celú akciu zaznamenala kamera. Videli pán sudca a prokurátorka tento dôkazový materiál? Asi nie, potom by nemohli uveriť takým báchorkám, že Henryho nechcel Tarzan vážne zraniť, nie to ešte zabiť a že skonzumoval toľko, čo udával. Ak by ho nekopol brutálne zo zadu na zemi, tak sa tomu ešte dá uveriť, ale kopanec zo zadu do hlavy (takto sa lámu väzy), pripomínam zo zadu nebol nič iné, ako smrtiaci úder!

Verím, že na tieto bohapusté taktické klamstvá nedá odvolací súd a vymeria nášmu Tarzanovi tvrdý trest a nie v najluxusnejšej väzenskej hotelovej triede.

Zarážajúci je aj fakt, že podľa právnych predpisov je všetko v rámci zákonnosti. Potom by sa mali naši poslanci naozaj zamyslieť nad tým, či neopraviť trestný zákon, aby tresty v takýchto brutálnych prípadoch zabitia boli naozaj vysoké. Len na porovnanie. Lúpež bez zranení sa trestá od 7-12 rokov, držanie troch dávok marihuany má vyššiu sadzbu.

A od dnes to bude menej, pretože každý páchateľ povie, že užil dva Lexauriny a jednu tabletku Paretinu, vypil vyše 20 veľkých pív a 10 podlecákov vodky. A teda nebol pri zmysloch. Naozaj veľmi lákavá budúcnosť nás čaká!

V nedeľňajších Televíznych novinách TV Markíza sa venovali pobúreniu ľudí na sociálnych sieťach v súvislosti s týmto prípadom. A diskutujúci mali naozaj pravdu. Ak by bol Henry napríklad manželom dobrej kamarátky, prípadne kolegyne sudcu Keményho, alebo susedky z vedľajšieho vchodu, ako by sa asi cítil pri ranných stretnutiach cestou do práce? Právne síce nič nevyviedol, ale spravodlivosť a morálka sa super červenajú!

A na záver ešte niečo. Ak niekto niečo tvrdí a pozeráte sa mu do očí, tak viete, či vraví pravdu, alebo klame. Stačí pohľad do očí človeka, ktoré sú studňou každého jedinca a na 80-90 percent vieme, s akým človekom sa rozprávame. Zahľaďte sa na fotografiách do očí Juraja Hossu a rozmýšľajte.

Pavel Jacz

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

francúzsko, polícia

Vo Francúzsku zomrela školáčka na infarkt, útočník predtým pobodal jej spolužiačky

19.04.2024 11:55

Škola bola uzavretá po útoku muža s nožom na dvojicu školáčok.

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05, aktualizované: 12:03

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.