Založ si blog

Bohorovný von Sulík – je to len „čestný“ to človek!

Vrátim sa ešte k nedeľňajšej debate k relácii V politike na TA3. Na stoličke sa vystriedali štyria predsedovia strán. Po Ficovi, nasledoval Sulík, Bugár a Matovič. A práve ten druhý v poradí ma svojimi rečami zaujal. Jeho bohorovnosť a čestnosť sa mi naozaj stane možno aj „vzorom“.

Len v jednom sa tak „naoko“ umravnil. Už nevravel, že sú pripravení iba vládnuť na Slovensku, ale sú pripravení aj prevziať zodpovednosť. Prevzal teda oveľa emocionálne silnejší, ale u nás celkom bezvýznamý termín. Ten o tom vládnutí v predchádzajúcich voľbách nefungoval.

Jeho alibizmus s dvojakým metrom vygradoval na otázke moderátora, či by mal prezident po známych kauzách odstúpiť. Jeho odpoveď – nechce sa mi do toho zapájať, ale mal by to poriadne vysvetliť (neviem, či sa dá daňový podvod nejako vysvetliť???). Zaujímavé, aký má „čestný“ to pán Sulík odlišný názor. Máme v pamäti jeho slová na adresu Fica, Danka a ďalších koaličníkov. Fico by mal odstúpiť, keď nevysvetlil colu na Vazovovej, keď mal kontakt na mafiu priamo na vláde, keď je Danko plagiátor, Bugár klame, ďalej Matečná za dotácie, Gajdoš za armádu atď. atď. keď to i ono, čo mu pripravil na tácke novinársky „triumvirát“ DennikN, SME, či Aktuality.sk v skratke DNSA.

Zaujímavé je, že „Jeho veličensvo“ – kráľ SaSancov, najväčší SaSanec von Sulík má už škriepok plné zuby (súboj Kisku s Ficom). Je to celkom pochopiteľné, lebo zasahujú do jeho portfólia. A súčasný vládca PéPaláca tam politicky patrí. Takže v podstate škriepky v impériu nie, ale mimo aspoň dva- tri krát do týždňa treba poriadne rozdúchať, aby sa nepovedalo! Toľko zazelenanej hrošoviny na ksichte je asi podmienkou pre každého SaSanca, či každej SaSanice.

Na argument moderátora o tajnej voľbe v Európskom parlamente nám neomylný von Sulík vysvetlil, aké je to nesprávne a že je to veľmi zlé, keď sa nevolí verejne. Doslova povedal, že je to chyba a že Európská únia má na všetko dvojaký meter. Pripomína mi to situáciu pri pochodovaní na vojenskej katedre . Celkom prvý v pravo – teda najbližšie k podplukovníkovi Morgensteinovi na tribúne pochodoval humorom sršiaci študent Maliňák. Samozrejme ako vždy v opačnom garde . My všetci pravou a on zo zásady ľavou nohou. Podplukovník mu kriči „ Maliňák pochodujete na p…u. Odpoveď: „ Ja idem dobre súdruh podplukovník, ale všetci idú na p..u.“ A bolo po pochode., pretože všetky nervy a svaly povolili do humoru. Ako ľahko sa dá zdemoralizovať armáda! A tak mi túto situáciu pripomenul von Sulík.

Ťažko mu potom veriť, že majú silných a čestných kandidátov (Jurzyca, Baránik a „najčestnejšia z najčestnejších a najčistejších“ Ďurišová-Nicholsonová!!!) do volieb EP. Pretože sa aj on niekoľko krát ospravedlnil za chybu, že sa handrkoval s Kočnerom o funkciu Generálneho prokurátora. Toto som počul z jeho úst x krát, že sa ospravedlnil, ale nepamätám sa na to, že by priamo povedal, že : „Vážený slovenský národ – ospravedlňujem sa Vám všetkým obyvateľom…“ Žiaľ, ani takáto, podľa Sulíka osobná chyba ako druhého najvyššieho ústavného činiteľa v štáte nie je dôvodom na to, aby odišiel z politiky do zabudnutia. Veď ospravedlnenie stačí!!!

No a aby som sa vrátil k tej Sulíkovej “čestnosti“ v titulku aj z druhej strany, vytknem moderátorovi Dolinskému, že nezareagoval aspoň raz na argument o čestnosti a to asi z nedoštudovania všetkých súvislosti, nepoložil otázku von Sulíkovi:“ Či je čestné, aby si on ako riaditeľ OLO previedol pozemky či majetok OLO sebe ako podnikateľovi za smiešnu sumu? Či je čestné, aby zmluvu medzi dvoma subjektami podpisoval ten istý človek?“ Treba niečo viac napísať o čestnosti dvojsmerného vrchného SaSanca von Sulíka? Už asi nie.

Pavel Jacz

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Otvorený list budúcemu šéfovi SaS Gröhlingovi.

07.03.2024

Dobrý deň pán poslanec, mám o Vás už dlhšie svoju mienku, ale nemyslel som si, že v rámci vašej šialenej ideológie dokážete byť pomstychtivá argumentačne tvrdá guma. To, čo ste v nedeľu predviedli ohľadom Ukrajiny v televízii TA 3 v relácii V Politike ma presvedčilo, že Vám absolútne chýbajú dva základné pohľady. Prvý je späť a druhý dopredu. Na ten druhý sa [...]

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Zakladateľ kryptomenovej burzy FTX ide na 25 rokov do väzenia, klientov obral o 10 miliárd dolárov

28.03.2024 17:13, aktualizované: 17:41

Americká justícia označila prípad za jeden z najväčších podvodov v americkej histórii.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.