Založ si blog

Jeho excelencia náš Nadústavný súd si zablýskal a zahrmel.

Už neraz som písal ešte aj na blogoch hospodárskych novín o tom, že u nás funguje sudokracia a nie demokracia. Všetko však bolo spôsobené mojím pozorovaním súvisiacich vzťahov. A vzťahov našej právnickej elity. Vyložené a evidentné dôkazy mi chýbali. Až do štvrtka či piatka, keď sa prevalilo to, že Ústavný súd SR riadiaci sa Ústavou SR prerobil samotnú ústavu- teda náš najvrchnejší dokument. Nemôžem si pomôcť, ale nedáva mi to logiku. Ak Ústavný súd riadiaci sa Ústavou má strážiť na jej základe zákonnosť a on si jednoducho vyčistí niečo, čo schváli ústavná väčšina poslancov nášho najvyššieho zákonodarného zboru, je pre mňa absurdum non plus ultra. Je to totálne potretie demokracie na Slovensku!!! Ešte by si mohli schváliť do ústavy vedúcu úlohu sudcov vznikom Sudcovskej strany Slovenska (SSS) a to tak, že sudcovia vládnu Slovenskom a vo vláde, v parlamente i na mieste prezidenta môže byť iba bývalý alebo súčasný sudca a to až do smrti!!! A potom by sme mali vystarané. Všetko by právne fungovalo, ako má!

Zaujímavé boli reakcie aj niektorých poslancov, vraj je to prelom a dobrý prelom v strážení ústavnosti. A na jeho základe si môže skupinka ústavných sudcov prispôsobiť tak ústavu, aby si mohli robiť, čo chcú.

My občania sa musíme riadiť zákonmi. Ak to nedodržíme, znášame následky. Prečo potom pri nejakom zákone (napríklad platenie daní), ktorý sa nám občanom nepáči, ho nemôžeme zmeniť či odstrániť zo zbierky zákonov, keď to môže spraviť malá hŕstka ústavných sudcov konkrétne 13 ľudských bytostí ako sme my všetci??? Preto by to potom mohlo spraviť napríklad aj 100, prípadne 1000 nespokojných občanov s právnickým a ekonomickým vzdelaním. Či nie ?

Sudcovia teda rozhodli o svojej nadradenosti, teda sami o sebe, aby zostali najnadradenejšími z nadradených. Veľmi mi to pripomína výrok z protikomunistického animovaného filmu, ktorý som videl za socializmu na ORF Animal farm – teda Zvieracia farma, kde na chlieve pre svine, ktoré sa vyvaľovali a riadili všetky ostatné podriadené zvieratá hospodárskeho dvora, ktoré ťažko dreli, bolo známo farebne napísané „komunistické heslo“: „Všetci sú si rovní, len niektorí sú rovnejší!“ A to teraz platí ako vyšité na sudcov Ústavného súdu SR. Azda sa tých odchádzajúcich 9 ústavných sudcov bojí, že by už nemohli po bezpečnostných previerkach opäť šarapatiť na súdoch? To mi pripomína niečo veľmi  otrasné, hnusné, zapáchajúce, skazené, podvodnícke, vyvrheľské a mafiánske, Žiaľ, sem to presne napísať nemôžem.

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.