Založ si blog

Polepšil sa nám kuriér Kiska vo Vatikáne?

Keď som začal pozerať včerajšiu nedeľňajšiu diskusnú reláciu na Ta3 s našim prezidentom, tak som sa na jej úvod dostal do eufórie. Povedal som si, no Kiska bol u pápeža na repete a ten ho dobre vyhrešil a možno dostal aj poriadne po holej za to, ako kydal ešte pred pol rokom na Slovensko. Zrazu Slovensko vychválil – vlastne povedal konečne pravdu, ako sa nám darí. Pozeral som a doslova čumel!!! Nechcelo sa mi veriť, že to čo povedal, som počul naozaj. Sme európsky zázrak! Sme na baterky! Zrazu sme z mafiánskeho štátu, kde nič nefungovalo, všetko bolo zlé, vytvorili počas pol roka Slovenský raj na na zemi!!! Jednoducho vymenili sme batérie v diaľkovom ovládači.

Čakal som na reakciu moderátora. Inokedy odvážny pán Dolinský mal tento krát predhnedé slipy a mlčal a mlčal. Nerozumiem, prečo to všetko strávil a neopýtal sa, ako mohlo Slovensko počas pol roka tak výrazne poskočiť v ekonomike, vlastne vo všetkom? Asi sme krajina zázrakov, keď vymeníme hlavného šéfa vo vláde s pobočníkom a všetko je celkom inak. Pochopil som to z úst prezidenta, keď začal spomínať oboch odstránených súperov, pri ktorých si neodpustil dehonestujúce poznámky aj s patričným pátosom a samozrejme výdychmi. Zaujímavé, že vždy vydychuje, keď sa sa mi zdá, že myšlienka priimigrovala do jeho mozgu z externého disku BatKrpMaz 3! No, aj tak som si položil otázku, kedy teda Kiska zavádzal a klamal? Teraz, alebo pred pol rokom???

A ďalšia servilita moderátora prišla pri téme súdny spor o pozemku, ktorým náš popdradsko-pozemkový Al Capone, prepáčte Al Kiskane medovo vysvetľoval celú situáciu. Dokonca som sa na chvíľu nechal unášať pocitom, aký je náš prezident chudák, že naletel podvodníkovi. Naletieť podvodníkovi znamená hlúposť a náš prezident, aspoň ako sa priznal, hlúpym bol. No dnes už určite nie je. Je múdrym a rozhľadeným mužom na čele európskeho tigra!!! A že v tom bol nevinne? Chudáčik náš slovenský! Jeho patetika ma doslova opantala.

Nuž, čo urobí také druhé predvolanie na svätý koberec s citoslovami „no-no-no“ a posledným varovaním od Papu. A navyše s trestnou úlohou. Aby pápež vrátil nášho prezidenta do reálneho života, pasoval ho na Vatikánskeho radového poštára, alebo ak chcete, tak použijem vznešenejší výraz kuriéra s poštou pre exbiskupa Bezáka. Akú musí mať pápež mienku o našom prezidentovi, keď si dovolí takéto niečo? Viete si predstaviť, že by po Trumpovi poslal darček Clintonovej, alebo po Putinovi Chodorkovskému? Ja nie.

Ešte sa pristavím pri slovách prezidenta o budúcnosti. Povedal, že ešte šesť mesiacov, keďže to občania od neho očakávajú (skôr si myslím, že očakávajú po škandáloch jeho demisiu), sa bude plne venovať funkcii prezidenta, lebo práce je naozaj dosť. Plne sa venovať znamená: sedem dní v týždni a nie len štyri, ako to bolo počas 4,5 roka. Ale asi aj Kiska si povedal, že v úspešnom štáte si to situácia vyžaduje. Takže domov do PodTatier z Pionierskeho paláca bude cestovať nie vo štvrtok popoludní, ale asi až večer a vo výnimočných prípadoch aj v piatok ráno. Veď voľba a jeho výber ústavných sudcov, ako aj vracanie zákonov a zahraničné cesty za prezidentmi a premiérmi z Európy dajú zabrať. Že by ho chceli vidieť bossovia v Berlíne, Paríži, v Londýne, v Moskve, vo Washingtone či v Ríme? Uvidíme, pretože to tak doteraz počas jeho prezidentovania nebolo. Možno aj im pohrozil šéf svätej stolice!

Pavel Jacz

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.