Založ si blog

Nemorálne „hviezdy“ uplynulého piatka – Sulík a Kiska.

Piatok priniesol dve zaujímavé správy. Najskôr sa predseda SAS Richard Sulík obul do predsedu Andreja Danka ohľadom nezverejnenia diplomovej práce so slovami : Civilizovaný svet nemá rád „hochštaplerov“ . Nechcem obhajovať pána Danka v jeho konaní, avšak zákon je na jeho strane. To, či sú naše zákony morálne alebo nemorálne, majú na svedomí poslanci a čo sa týka Autorského zákona aj strana SAS ho prerokovávala v parlamente, takže aj jej poslanci, ktorých riadi predseda Sulík na diaľku z Bruselu, majú prsty v spomínaných paragrafoch. A ako som spomínal v predchádzajúcom blogu, schvaľujú ho či rokujú o ňom, ako Ďurišová Nicholsonová o niečom, čo ani nečítajú! A tak vlastne, ako by mal predseda Sulík vedieť čosi o zákone (chápem ho podľa Sulíka ako „hochštaplérsky“), pretože aj jeho poslanci „prerokovávali“ Autorský zákon, ale jeho znenie sa asi v pošte do Bruselu niekde zatratilo, takže euro-poslanec o ňom nemá ani tušenia. Inak by tak vehementne neperlil na adresu Andreja Danka.

Vráťme sa však trochu do minulosti. Všetci sme videli debatný krúžok ústavného činiteľa – predsedu NRSR Richarda Sulíka o voľbe generálneho prokurátora a úplatkoch vo výške 300 000 € popri raňajkách u dnes premedializovaného Mariana Kočnera, ktorého niektoré senzáciechtivé media, keďže sa z Leopoldova nemôže brániť, bez dôkazov dnes možno obvinia, že má aj nezákonne narastené nohy, ruky a najmä hlavu. A najhoršie na tom je, že tieto domnienky berú ľudia ako hotový fakt. Ak raz vyjde z väzenia po svojich, budeme zase žasnúť nad tým, koho o ne zDPHačkoval! No, Sulík argumentuje tým, že pravidelno nepravidelné raňajky u Kočnera boli IBA CHYBOU  a že sa za to ospravedlnil. Žiaľ, to že si podpísal a previedol sám na seba majetok OLO bolo všetko OK. Nuž, chyba, ako chyba. Aj za tú najmenšiu, žiadal odstúpenie premiéra, vlády a všetkého, čo bolo v koalícii. To, že by odišiel však z politiky sám veľký euro-poslanec Sulík, to predsa nemôže byť realita, veď zo Sulíka „bude už po druhý raz premiér“. Aj v roku 2016 sa ním predčasne pasoval! Takže už po druhý raz iba chce.

Predseda Sulík, zverejnenie diplomovej práce nie je podľa obyvateľov Slovenska témou dňa. Za to nedostávate peniaze nás všetkých. Dostávate ich za to, aby ste sa starali o lepší život obyvateľov a nie o žabomyšie vojny, škandály a rôzne neoverené obvinenia, ktoré vyrábate Vy a celá SAS (napr. nemožné vrátenie DPH za investičné zlato!) a denno-denne ich chrlíte smerom na koalíciu. Správate sa rovnako ako narkoman (nebol by som si tak celkom istý, že nie ste, čo dokumentujú vaše zaujímavé tiky na tvári počas stresových štúdiových situácií), ktorý nemá svoju dávku. Ste schopný všetkého, kam sa len pán Sulík pozriete. Ešte dobre, že Vás neovládajú násilnosti, ale iba plané, bez dôkazov obviňujúce, urážajúce a jedovaté reči. Spomeniem aspoň: „Pán Fico, Vy pôjdete do basy!“ prenesene „Danko je hochštapler!“ a pokračovať by som mohol donekonečna, na koho ste použili hanlivé prívlastky (zlodeji, podvodníci, mafiáni, tunelári atď.  a všetko bez rukolapných dôkazov) a čo ste všetko vďaka frustrácii z uniknutého premiérskeho kresla a absencii balónika, doteraz vyriekli! Od práva máte tak ďaleko, ako zo Zeme na Mars a staviate sa do úlohy hlavného sudcu SR. Obviňujete a odsudzujete bez konkrétnych dôkazov. Žiaľ, pri expremiérovi ste ešte zabudli dodať množstvo rokov vo väzení a nápravnú skupinu a či je to podmienečný, alebo nepodmienečný trest. O tom, že Vám chýbalo zdôvodnenie ani nebudem písať!

A tak si definujme, čo znamená hochštapler. Je to podvodník uhladeného vystupovania, podvodnícky dobrodruh;, ale na druhej strane, je to i švihák a aj fičúr. Vieme si však domyslieť, ako to pán Sulík myslel. A ja sa teraz pýtam, ako je to s definíciou v rámci hochštaplérstva s pánom Sulíkom. Samozrejme, že nemyslím tým na šviháka a fičúra. Obraz si urobte sami.

A druhá vec, čo ma konečne v rámci súdnictva tentoraz milo prekvapila, bola spravodlivá prehra prezidenta Kisku o pozemky pod Vysokými Tatrami. Na jednej strane prezident Kiska rozdáva vyše 3000 € mesačne zo svojho platu a na druhej strane sa súdi o pre neho, ako milionára, o nejakých pre milionára zanedbateľných cca 1700 € napísaných iba na „proforma“ zmluve (asi to bolo oveľa viac za 1,2 hektára pozemku) a zažíva pred celým Slovenskom hanbu – hanbu z pozície funkcie Prezidenta Slovenskej republiky!!!

A Váš komentár o zaujatosti sudcu? Prezident Kiska, ako to neviete Vy aj s pánom Mazákom, ktorý Vás ako poradca právnicky stráži, vie to mnoho ľudí aj so stredoškolským vzdelaním. Ak jednu zmluvu a podklady k nej niekto sfalšuje, čo bolo faktom vo vašom prípade, tak neplatia ani nasledujúce zmluvy o predaji a tie môžu byť už právne v poriadku. A keďže ste tak vehementne bojovali o sporné pozemky, tak ich cena určite nebola a ani dnes nie je len cca 1700 €, ktoré ste za pozemky oficiálne podľa zmluvy zaplatili. Tu je vidieť váš vnútorný mafiánsky charakter prezident Kiska. A čo je ešte zvrátenejšie, hovoríte o Slovensku ako o mafiánskom štáte, ktorému sám šéfujete, haníte Slovensko doma i v zahraničí, vytvárate tu nezmyselný strach z Ruska, strkáte sa Američanom do zadnice a bratáte sa všade, kde môžete s násilno-prevratovým prezidentom Porošenkom, pod ktorým mafia, vraždenie, benderovci a fašizmus na Ukrajine len tak rozkvitá. O vašich daňových podvodoch ani písať nebudem, k nim ste sa priznali a ani o mnohých ďalších nemorálnych veciach a úžerníctve, na ktorom ste zbohatli. Vo vašich obľúbených USA, kam Vám trochu tvrdo, ako už občan Slovenskej republiky a nie sudca, odporúčal odísť aj pán Radačovský, by ste už dávno za tieto skutky čelili impeachmentu teda trestnému stíhaniu, obvineniu a obžalobe. A samozrejme aj straty prezidentského mandátu (Zaujímavé je, že podľa iniciatívy Justícia za otvorené súdnictvo, sudca Radačovský za svoju otvorenosť, vrhá zlé svetlo na všetkých slušných sudcov!!! Áno, “ vrhá zlé svetlo“ a to na všetkých „slušných sudcov“, ktorí sa boja ukázať svoju tvár, na rozdiel od pána Radačovského! Pýtam sa teda, čo znamená otvorenosť justície, rozmazané tváre za nejasné rozsudky???). Prezident Kiska, zvážte preto svoje pôsobenie v exPionierskom paláci. Nazval som ho tak preto, lebo Vy ste politik-pionier a nie štátnik. Mali sme tu už všelijakých prezidentov, ale tak nemorálneho, ako ste Vy Andrej Kiska, ktorý i napriek jasnosti prípadu uvažuje o odvolaní, určite nie. Preto podajte prosím čím skôr demisiu a vyprázdnite svoj dočasný exPioniersky palác, a naposledy využite zadarmo lietadlo do Popradu (ja by som Vám prispel aj na letenku do USA) a nesnažte sa už uchádzať o hru vo vysokej politike. Ste podľa mňa a mnohých iných občanov SR totiž jeden nemorálny a nedôveryhodný politik (i keď často pertraktované neobjektívne prieskumy v mediach tvrdia niečo iné)! A možno k tomu prispeje aj správa o pozemkovej mafii pod Tatrami, ktorú si od SIS vyžiadal premier Pellegrini. Nechajme sa prekvapiť!

Pavel Jacz

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.