Založ si blog

Večne živý Narcis – to je Daniel Lipšic!

Jeho hviezda vystúpila veľmi rýchlo, ale veľmi rýchlo začala zhasínať a to pán exminister spravodlivosti a následne vnútra nevie doteraz prežuť. Televízna obrazovka a mikrofóny sa stali pre neho modlou. Zvyk z politiky vyjadrovať sa ku všetkému u neho nepominul a tak sa snaží dostávať sa stále do podvedomia ľudí a zostať v obraze, vo zvuku i v písanom texte stoj, čo stoj.

Po neúmyselnej dopravnej nehode, kde sa k svojej vine nedokázal postaviť ako chlap a hľadal samé výhovorky, skončila jeho kariéra politika. Odstúpil z funkcie poslanca NRSR a to kvitujem. Podstata je v tom, že jeho šoférske umenie asi nie je na nadpriemernej úrovni. Preto aj neurobil poriadok ako minister vnútra s udeľovaním vodičských preukazov novicom. Keď som raz vyčítal nemenovanému bývalému riaditeľovi dopravnej polície, že oni sú zodpovední za množstvo dopravných nehôd mladých, pretože dávajú vodičské preukazy skoro všetkým a poukazoval som na veľmi slabú výučbu vodičského umenia v autoškolách, mi odpovedal, že to by dostalo vodičské preukazy maximálne 10-20 % záujemcov a 80-90 % by neprešlo skúškami. Tak som mu povedal, nech neprejdú a nebude toľko mŕtvych na cestách. Adepti sa budú musieť vrátiť do autoškoly a priplatiť si ďalšie hodiny. A ak ich učitelia nenaučia a nepripravia na ťažké skúšky, tak od nich môžu žiadať vrátenie peňazí. A nech registrujú aj učiteľov autoškôl ku každému vodičovi. A ak by ich žiak mal svojim pričinením tri vážnejšie, ale aj „frajerské“ dopravné nehody, tak by som učiteľovi odobral licenciu. A to aj vtedy, keby jeho žiaci spôsobili tri smrteľné dopravné nehody. Pravidelne by som vyhodnocoval, koho žiaci majú dopravné nehody a rovnako by som konal s učiteľmi. Stačil by jeden dva exemplárne prípady a ostatní učitelia by si dali pozor. Mnohé autoškoly totiž uprednostňujú biznis pred poriadnou prípravou adepta na reálnu cestnú premávku!

Absolventov autoškôl vôbec neučia základu predvídavosti, práce s pedálmi, neučia ich správne ovládať vozidlo, neučia ich ako vozidlo zastaviť na suchom povrchu, na mokrom, čo znamená lístie na ceste, nenaučia ich rozdiel medzi snehom a ľadom a to, ako jazdiť aj na takom povrchu a to najdôležitejšie -nenaučia ich zvládnuť kritickú situáciu. Adepti neovládajú rozdiel po dlhšom čase sucha v priľnavosti pneumatík k vozovke pri začiatku dažďa, kedy sa voda zmieša s prachom a je to doslova klzisko (vtedy je naviac nehôd počas dažďa) a jazdu počas dažďa po polhodine, keď už prach z cesty odplaví, o aquaplaningu ani nehovoriac. Neučia ich jazdiť na okruhoch aj rýchlejšie, aby vedeli, ako sa správa vozidlo v rýchlosti. Trochu som síce odbočil, ale pán exminister sa venoval najmä mafiánskej kriminalite, za ktorú mu patrí poďakovanie. V dopravnej polícii sa venoval iba tvrdej represii a tá vodičov nenaučí majstrovsky ovládať vozidlo!

A po spomínanej nehode sa pán Lipšic stratil na chvíľu z oči. Ale len na chvíľu. Začal u neho účinkovať narcizmus. A vybral sa na to ako advokát. Advokát bez dostatočnej praxe a ako uvádzali niektoré zdroje aj s pochybnými advokátskymi skúškami. Jeho prvý prešľap (asi mu bolo jedno, čo znamená slovo advokátska etika, o tej jeho pochybujem už dávno, mám osobnú skúsenosť, ako ma ešte ako minister odbil frázovitým listom), bolo obhajovanie obvinených, obžalovaných a už aj odsúdených v prípade vraždy jeho spriaznenca a bývalého zamestnávateľa advokáta Valka (V advokátskej kancelárii Valko&Partners pracoval v roku 1998 a neskôr od 1. apríla do 5. októbra 2002) . Ako v tomto prípade veľmi angažovaný minister vnútra bol na mieste činu (pripomínam, že sa žiadne zhromaždenia Za slušné Slovensko vtedy nekonali i keď postavenie Valka v porovnaní s Kuciakom bolo oveľa, oveľa vyššie) a zrazu sa pán Lipšic objavil ako advokát protistrany u obvineného!!! Nuž, aj pokrivená advokátska etika má účel. Opäť sa mohol predvádzať pred televíznymi kamerami a opäť zarezonoval v domácnostiach.

Odvtedy sa lavína roztrhla. A advokát Lipšic je podľa času a frekvencii jeho výskytu v LCD-ečkách a v Plazmách, ale aj v klasických televízorch najvyťaženejší advokát na slovenskej scéne, avšak s istotou iba v mediálnej!!! Ja osobne by som sa nenechal zastupovať advokátovi bez praxe, ale s garantovaním, že prípad bude v slovenskom mainstreame svietiť, je už pre účastníka súdneho prípadu na zamyslenia sa. Predsa len verejná kontrola je verejná kontrola. Čo tam potom, že advokát nemá prax, ale má telefonické kontakty ešte z čias ministrovania na všetkých „ochotných „ novinárov a tak jeho prípady sú nimi ostro sledované. Navyše si vyberá pertraktované prípady. Vraždy, mafiánske čachre , podvody atď a ochotne sa vyjadruje ku všetkým vážnym kauzám. Novinári z neho pomaly robia hviezdu advokátskeho života a „právneho experta“! Účel predsa svieti prostriedky. A tak v poslednom čase sa vyjadruje ako zainteresovaný a zastupujúci advokát v mediach pri všetkých vážnych témach: Bašternák, Glanz house, vražda Kušnírovej s Kuciakom atď. Sú to všetko prípady, keď ani jeden novinár nezapochybuje o dôležitosti uverejnenia. A tak sa pán Narcis Lipšic pomaly tvaruje a preonačuje prostredníctvom šikovnej reklamy zadarmo, na prominentného právnika, ktorému je však na druhej strane čestnosť kresťana a politického čestného KDH-áka (Viď komunikácia s pravdepodobnou objednávateľkou vraždy Kuciaka a Kušnírovej a so sprostou výhovorkou a klamstvom hacknutia profilu na Facebooku, Čítal som skoro celú veľmi, veľmi dlhú komunikáciu s Alya Aliou a známe sa vyjadrovanie a slovné zvraty Lipšica a jeho reakcie a štylistika, sú dôkazom toho, že to bol on a nie hacker. Tí ovládajú počítač, importované anglické výrazy, slang, skratky a nie štylistiku a gramatiku!) a etika advokáta sú len kreatívnymi rečičkami! Dokonca dostane do vysielania aj obyčajné prípady, na ktorých si zgustnú najmä súkromné televízie a špecializovaná relácia TV JOJ Krimi. V nej ešte pred časom bizarnej téme venovali až 50 sekúnd a tak sme sa dozvedeli, že neznámy zlodej ukradol fúrik z dedinského futbalového štadióna so škodou 35 Euro. Ale to som odbočil od dnes populárneho advokáta Lipšica.

Som zvedavý, dokedy ho budeme vídať v „populárnych“  mediálne pozorných prípadoch, ktoré si špeciálne vyberá! Neviem, ako presvedčí aktérov, aby ich zastupoval. To je však jeho tajomstvo. Nuž čo, narcizmus pred televíznymi kamerami je špeciálna vlastnosť aj pre dvojnásobného exministra pána Daniela Lipšica!

Pavel Jacz

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Otvorený list budúcemu šéfovi SaS Gröhlingovi.

07.03.2024

Dobrý deň pán poslanec, mám o Vás už dlhšie svoju mienku, ale nemyslel som si, že v rámci vašej šialenej ideológie dokážete byť pomstychtivá argumentačne tvrdá guma. To, čo ste v nedeľu predviedli ohľadom Ukrajiny v televízii TA 3 v relácii V Politike ma presvedčilo, že Vám absolútne chýbajú dva základné pohľady. Prvý je späť a druhý dopredu. Na ten druhý sa [...]

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

Harabin vyzval ľudí, aby išli voliť. Svoj hlas dá Pellegrinimu

28.03.2024 09:00

Podľa Harabina sa Pellegrini prihlásil k častiam programu, ktorý presadzoval v prvom kole.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.