Založ si blog

Valčekov des, alebo skôr kalkulácia vyústili do novinárskeho komunikačného„extempore“ na otázky Kočnera?

Zase máme o jednu umelú kauzu navyše. Trestné oznámenie „elitného“ SME-čkárskeho pisálka Andreja Valčeka na kontroverzného podnikateľa Mariána Kočnera. Ten prvý novinárom ešte je, ktorý sa ale nepodal na Doc. Petra Valčeka (ak je to vôbec jeho otec, skôr si myslím, že iba menovec) a ten druhý novinárom bol. Keďže ho to finančne neuspokojilo, presedlal na podnikanie.

Mal som možnosť čítať celú komunikáciu medzi oboma. Otázky na Technopol od Valčeka, ale aj reakciu Kočnera, po ktorej prišli osobné otázky Kočnera na Valčeka. Oboje boli veľmi odlišné. Skôr som čakal, že sa SME ohradí za terminus technicus židojašter a podá trestné oznámenie za hanobenie rasy, ale potom som zistil, že pre samotné SME by to bolo kontraproduktívne, pretože samotné SME tento termín používa. A tak som čakal, ako sa bude rozvíjať komunikácia.

A zrazu prišiel blesk z polooblačného neba. A už sa do toho vmontovala aj NAKA. Vo viacerých mediach sa dokonca objavili titulky Kočner sa opäť vyhrážal novinárovi. Opäť?!?!?! Samozrejme!!! Ešte trpíme paranojou zo smrti Kuciaka s priateľkou, ktorému sa vraj Kočner vyhrážal, čo prokuratúra po nezainteresovanom právnom posúdení zmietla zo stola, ale triumvirát Denník N, SME a Aktuality.sk s podporou dubákovho (Obhajca vrahov Cervanovej Hríb, spolu s poslancom Šebejom a ďalšou novinárskou star Lesnou, ktorí dostali po nosoch najnovším odhalením v knihe Martina Hanusa, v ktorej citoval štvorhodinovú teraz objavenú nahrávku výpovede Zimákovej o vražde. Čosi o tejto vražde viem, mám doma všetky výpovede. Pracoval som na tejto téme dva krát, aj pred aj po nežnej a robil som rozhovory aj s nebohou Zimákovou a ďalšími odsúdenými.) plátku Týždňa rozpútala na Kočnera obvinenia z vraždy Kuciaka. Myslím si, že Kočner má radšej podnikanie aj na hrane zákona, brilantné odpovede, slovný pingpong, skryté kamery a mikrofóny ako pištoľ (Na vojenskej katedre sa síce učil z nej strieľať, ako ja, ale či to vie aj dnes a presne do srdca dva krát za sebou, je otázne.) Je to vidieť aj na tlačovkách, kde mnohých najmä nepripravených a nevzdelaných novinárov dokáže odpoveďami potopiť, Žiaľ, títo mnohí pseudonovinári, medzi ktorými „hviezdia“ „todovaná“ dáma a najlepší osvetľovač medzi novinármi, za ktorých sa ja ako novinár hanbím, sa utiekajú pracovať najmä do spomenutých plátkov. A tam majú voľné pole aj na osobné otázky, rovnajúce sa otázkam Kočnera na Valčeka.

A tak Adam Valček demoštratívnym spôsobom pred kamerami išiel podať trestné oznámenie na Mariána Kočnera na generálnu prokuratúru. Rozmýšľam stále za čo? Za otázky, aké mnohí novinári smerujú svojím obetiam?

Myslím si, že nie. SME má totiž katastrofálnu čítanosť cca 5 %. Takto nízko nikdy tieto noviny neboli (Zakladateľ SME skutočný PÁN novinár Karol Ježík sa určite v hrobe obracia, kam to dotiahli jeho nasledovníci!) a tak by toto mohol byť ťah, aby čítanosť stúpla. Uvidíme, či jej na tento trik skočia aj čitatelia.

Verím však, že prokurátor na základe momentálnej klímy v otázkach nenájde nič výhražného, lebo samotná otázka vylučuje vyhrážku. Len aby to niekto, komu to bude vyhovovať na položenie vlády, opäť nezneužil na krvavý záver, ako v prípade nebohého Kuciaka a jeho snúbenice.

Pán Adam Valček, naozaj ste museli z exkrementu upliesť dokonalú lokomotívu, prípadne ešte komplikovanejšiu kozmickú loď? Asi Vám chýba k dôležitosti policajná ochranka a najmä brilantná slovná ekvilibristika, keď sa nedokážete slovne ubrániť a podujmete sa na zákernú špinavú hru, aby ste mohli okydať lepšie slovne vybaveného protivníka, ako ste Vy. Mne je v tomto podlom prípade jedno, kto ste Vy pán Adam Valček a jedno mi je aj, kto je pán Marián Kočner, i keď ho poznám ako exkolegu. Posudzujem to nezainteresovane. Pán Valček možno trpíte nedocenením a toto je spôsob, aby Vás ľudia spoznali okrem tých, čo SME čítajú. Tých 5 percent sa Vám asi máli. Nuž, každý sa stará o svoju popularitu inak. Rytmus oplzlými nadávkami, Černák napísaním vraždiacej knihy, Kucherenková primitivizmom a Vy predpos.atosťou, alebo túžbou po zviditeľnení sa. Pán Adam Valček držím Vám palce, avšak majte na pamäti, že život je veľká a spravodlivá sviňa pre chudobných i bohatých. Vráti Vám všetky špinavosti a to dokonale ako všetkým! A proti tomu Vám nepomôžu ani najnovšie zbraňové systémy ani každotýždňové spovede z hriechov u farára. Ak si napr. zlomíte nohu, či rozbijete auto, alebo zatopíte si byt nedajbože zažijete rozchod s milou , či manželkou atď.(samozrejme, že vám to ani v kútiku duše neželám), začnite rozmýšľať, prečo sa to asi stalo? Skúste porozmýšľať, čo ste urobili zlého a podlého, že Vám to život vrátil. Ale to isté platí aj na strane Mariána Kočnera a všetkých ostatných ľudí.

Pavel Jacz

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.