Založ si blog

Perlivé to myšlienky týchto dní! ! !

O tom, že davová psychóza funguje zatiaľ iba u 1,5 percenta voličov (už sa nazývajú národom, početnou väčšinou i hlasom ľudu, ktoré podporujú a komandujú televíznymi a internetovými direktívami vyhladovaní špecialisti v málo luxusných kreslách), ktorí už nechcú len vyšetrenie dvojvraždy a výmenu ministra vnútra, ale svoje požiadavky stupňujú a stupňujú a to bez akejkoľvek vedomosti, ako to podľa ústavy zrealizovať. Po úvodnom odôvodnenom predjedle chcú už dnes konzumovať síce nakazený, ale špeciálny dobre obložený biftek slovenskej kuchyne s maďarskou csípos paprikou. Dnes sa to vyšplhalo do nových volieb a zajtra to bude asi podľa agresie niektorých aj stavanie šibeníc. Aj sklamaný prezident musel pri povolení rekonštrukcie vládneho vlaku konštatovať, že 90 poslaneckých hlasov ku zmene ústavného zákona niet. Čakal som však príhovor hlavy štátu, v ktorom by upokojil situáciu, ktorú svojimi reakciami podkuroval. To by som však chcel asi veľa, aby náš prezident pracoval aj v piatok.

A vyzerá to, že davoví protestujúci sú schopní uveriť každému bludu. Niet sa ani čo čudovať. Slová z úst tribúnov tomu svedčia. Rovnako, ako v 89.tom roku, vstúpili razantne do politiky námestí aj herci. Je to ich právo, ja im to neberiem, ale dnes neprotestujú proti socializmu! Ale nech to nepertraktujú na rôznych fórach a neznevažujú tým slávnostné chvíle odovzdávania cien, ale na námestiach, Žiaľ, tam poslali zatiaľ iba druhú ligu!

Tak napríklad 42-ročný herec Juraj Kemka vyslovil „múdru a superlogickú“ myšlienku: „Je vás tu toľko ako v 89 roku“! Zabudol však dodať, že vtedy hral s kamarátom na ihrisku v Martine guličky, alebo futbal a určite by mu ten dav uveril, že to na tom ihrisku všetko sledoval na tablete!!!. A Záhorák by rekl: Ale jaký je to len člověk ten „Kemko či Kemek“, pokád si to tak ceukom pamatá! No asi to bude fááákt múdrcná myšuenka od tého stredusuováka!“

O „vysokej“ vzdelanosti niektorých zúčastnených a myslím si, že ich tam bola väčšina, svedčí aj prípad z Banskej Bystrice. Nazval by som ho typický výplod tohto novodobého školského a vzdelanostného systému. Davista, samozrejme, aby bol innnn a coool s bradou a budajkou zaperlil: „Mladá generácia má na to rovnako, ako naši rodičia. V 89-tom zmenili situáciu, ktorá tu bola, poslali Mečiara na smetisko dejín a tak dnešná generácia má možnosť odmietnuť Roberta Fica a jeho vládu a postaviť Slovensko znovu na nohy“ (tu je vidieť, o čom to je. A tento innnnn a cooool vzdelanostný expert sa postavil pred kameru a mal to ako štart k večernej zábave a určite skončil s kamarátmi v nejakom banskobystrickom lokáli ako oslavovaný, že bol v televízii. Nuž, s nevzdelancami v dave sa dá narábať hociako!!! Teraz si neviem tipnúť, či redaktorka STV v Banskej Bystrici Monika Tuková bola tak hlúpa, alebo tak prefíkaná, že chcela ukázať, akí to nevzdelanci sa dajú namotať na hociakú udicu!

Keď som vravel o druhej lige, pripomeniem aj Jána „Listonoša“ Gorduliča, ktorý chcel zahrať dokonalého poéta a kvalifikovane poštársky to zaklincoval superštylistikou so slovami citujem: „ Nič nechápu hore, zvoním a ďalej na ten vypnutý zvonček, na tie dvere, kde je očividne zhasnuté a zavreté a nikto neotvára!“ Zatiaľ to pasujem za mysšlienku roka 2018 a možno prídu aj lepšie. Predpokladám, že spoľahlivé esá Matovič , či Remišová, alebo Galko s Ďurišovou-Nicholsonovou ho tromfnú.

A korunu všetkému zasadil vynikajúci imitátor Richard Stanke, ktorý pri svojom oduševnenom prejave dokonalými gestami napodobnil dnes už poslanca Mazureka. Iba mu chýbalo zelené tričko s obvyklými nápismi a okolitá kulisa.

Niet sa ani čo čudovať, keď daňový podvodník, exponentálny šašo a olanový (prepáčte správnejšie je asi olaský) expert v jednej osobe Matovič burcujúci k protestom sa slovami: „ Je to mílnik, ktorý sme dosiahli vraždou novinára ….“ sa doslova priznal k vražde Kuciaka a Kušnírovej.

V Prešove zaznelo, že:“ U nás sa už ničomu nedá veriť“. Aká to pravda. Naozaj ničomu a ani nášmu prezidentovi, ktorý svojím vyjadrením na Facebooku podrazil požiadavku všetkých protestujúcich, aby vraždy vyšetrili objektívne a bez ovplyňovania politikov: „Potrebujeme takú vládu, v ktorej budeme môcť každému členovi veriť, že urobí všetky kroky na rýchle vyšetrenie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej,“ napísal Kiska na Facebooku. To znamená, že celá vláda (aj ministri životného prostredia, poľnohospodárstva, zdravotníctva, i kultúry,,,, ) musia zasahovať do vyšetrovania tohto ohavného činu!!!! Aká to len nevídaná „múdrosť“ z hlavy šéfa nášho mafiánskeho štátu!!!

A čosi ešte k aktu demisie premiéra. Markíza v TN oslovila odborníčku na gestá, ktorá sa zoberala aj úsmevom premiéra a podaním ruky. A samozrejme to namierila na kritiku Fica. Zaujímavé, že neodsúdila neprotokolárny akt, keď prezident ani nepoďakoval premiérovi a to najdôležitejšie  – neokomentovala povýšenecky príchod hlavy štátu na akt demisie, na ktorý premiér reagoval tak, ako reagoval. Nebolo to vhodné, ale ani nie odsúdenia hodné, čoho sa chytili niektorí „inteligentní“ davisti na námestiach.

A čo dodať k aktivite študentov na protestoch? Nesklamali a dobre si plnia úlohy, ale zadania úloh nie sú dobré. Rozmýšľam nad tým, koľkí z nich ovládajú text Ústavy Slovenskej Republiky? Možno by sme ich narátali na jednej ruke , možno aj na dvoch, keď nevedia, ako sa vyhlasujú nové voľby a na základe čoho. Miesto rektorského voľna ich mali najskôr naučiť pred týždňom text základného zákona republiky, aby vedeli, za čo dvíhať ruku a za čo nie.

O nedeľňajších televíznych debatách sa určite popíše dosť. Čo ma však zarazilo, tak bol agresívny postoj „SMER milujúceho“ moderátora Kovačiča k poverenému premiérovi Pellegrinimu, ktorého nenechal povedať viac ako dve vety a viac krát iba jednu a strážil ho, aby nepovedal niečo, čo by sa nepáčilo vedeniu víťaza volieb -presne ako to produkoval jeho arogantný predchodca .dnes skrachovaný politik Krajcer, ktorý sa neštítil v rámci politického ovládnutia televízie spojiť nespojiteľné Rozhlas a Televíziu, ktoré vyrastali osve na iných lúkach s iným systémom.

A prekvapila aj STV s troma prázdnymi koaličnými stoličkami , ale najmä po druhý raz po voľbách sme na svätej verejnoprávnej pôde videli šéfa ĽSNS Kotlebu! Asi preto, že mu po tejto politickej fraške ako jedinému poriadne stúpli preferencie. To, že vedľa neho sediaci Kollár opäť zopakoval, že on nikdy neoklamal svojich voličov a svoju minulosť už neraz vysvetlil teraz nebudem komentovať. K tomu sa vrátim o niekoľko dní.

Trápi ma, že naše kedysi najviac cenené školstvo vychováva nevzdelancov na spôsob americkej vzdelanostnej úrovne. Spomenie apsoň anketu, ktorú som videl nedávno. Pýtali sa v nej piatich študentov, čo znamenajú roky 1918, 1948, 1968. Iba jeden z tých piatich uhádol jednu otázku, že v 48-om nastúpili komunisti. A dozvedel som sa aj novinu. V 68- roku skončila druhá svetová vojna. A títo českí študenti mali vymenovať aj všetkých československých prezidentov. Najčastejšie sa ozvalo meno Havel a Masaryk, dva razy aj Klaus a jeden krát Beneš. Super znalosti, čo poviete. V Česku rovnako ako na Slovensku. Preto sa aj dajú takíto supervzdelaní studenti zlákať na protesty proti vzdialenej fatamorgáne!

A aj preto bude v Bratislave v stredu 21. Marca antiprotest na Hodžovom nám. o 17.00 hoď.

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.