Založ si blog

Prezident Kiska dostal poriadne po nose. Slovensko nie je v jeho vlastníctve!

Piatok 9. marca bol pre Slovensko celkom turbulentný deň. Všetci neprajníci vládneho SMER-u čakali, že po protestoch kľakne na kolená spolu s celou vládou. Zatiaľ sa tak nestalo. Uvidíme, čo prinesie už víkend, kedy zasadne koaličná rada a nový týždeň. Protesty boli celkom masívne, ale podľa mňa nie najväčšie od nežnej revolúcie, ako povedal na úvod Novin STV moderátor Viliam Stankay, alebo chcel len ohúriť divákov? Určite masívnejšie boli podľa mňa tie gorilie burácačky – teda „Gorilačky“. Oceniť treba, že sa nikde protesty nezvrhli na násilnosti. Masívna prítomnosť polície a výzvy našich politikov teda psychickyi prakticky zabrali. Rečníci, okrem úcty k dvom obetiam kritizovali vládu, žiadali jej odstúpenie a nové voľby. Fica už mali dosť.

Veď prečo aj nie? Zatiaľ je Fico najdlhšie vládnucim slovenským premiérom po nežnej. Je to dnes už skúsený politik a myslím si, že patrí k najlepším, ak nie najlepší v Európskej únii i v celej Európe. Mnohí nám ho závidia a naši ľudia ho chcú zosadiť. Je totižto jeden z mála, čo si na európskej úrovni nenechá brnkať po nose a tvrdohlavo háji slovenské národné záujmy – teda aj vaše záujmy milí protestujúci. Toto všetko však dosť ľudí prehliada a vytýka mu korupčné kauzy jeho ľudí. Korupčné, ako korupčné?!?!

Keď šialenec Matovič, ktorý strieľa ako zurvalec na pravo i naľavo, ale nie a nie sa trafiť priamo do stredu terča, povie, že ten a ten čosi ukradol, alebo podviedol, tak všetci davoví priaznivci opozície s ním unisono súhlasia a tak Fico je pre nich určite zlodej. Zatieneným davistom s opareným a zatmením mozgu je celkom jedno, že to povedal šéf ním volenej strany (objektívnosť ide bokom, ako medzi fanúšikmi na futbale, alebo na hokeji), ktorý klame jedna radosť a strieľa od pása. Jednoducho všetky opozičné kecy a výmysly sa stávajú pravdou pravdúcou.

Je to presne to isté, ak žiarlivému manželovi, alebo manželke len naznačíte, že ich partner, alebo partnerka ho, alebo ju asi podvádza a oheň je nielen na streche, ale míny a v tom lepšom prípade iba granáty vybuchujú všade v prítomnosti dotyčnej dvojice aj niekoľko dní, či týždňov. A Vy sa na tom dobre zabávate.

A niečo podobné to je aj v tomto prípade. A taký Matovič si po každej tlačovke mädlí ruky a určite si povie: „Ale mi to tí novinári „zbaštili“ a tým aj časť národa!“

Ja nevravím, že sa nekradne, neprovízuje, netuneluje aj v najvyšších kruhoch. Bolo to tu odjakživa, ale najvýraznejšie až po 89 roku, teda po nežnej. A koľko ľudí za to strávilo čas života za mrežami? Prečo? Pretože všetky generácie poslancov v Národnej Rade Slovenskej republiky tvorilo a naďalej tvorí také zákony, ktoré sú nejednoznačné a nestanovujú jednoduché a jasné, ale „demokratické“ pravidlá vyhovujúce aj poslancom, ktorí už opustili lavice parlamentu.

Ukradneš niečo v obchode, ideš do väzenia na pol roka a zaplatíš 10 násobnú cenu ukradnutého. Nič viac, nič menej. Sadneš do auta a namerajú ti 1 promile, ideš sedieť na 6 mesiacov, 2 promile 2 roky, 3 promile 5 rokov, 3,5 promile 8 rokov. A k týmto trestom adekvátne a jasne stupňujúce sa pokuty a zákazy činnosti. A nemusíš byť predtým ani trestaný. Hneď by ste videli najmä na východe, ako by si platili opilci taxíky! Ale čo máme v praxi? Ten kto sa prizná ku korupcii i napriek tomu, že sú dôkazy, odíde s nejakou podmienkou a peňažným trestom. To sú zákony, ktoré nahrávajú dnes bohatým advokátom, prokurátorom i sudcom. A tak sa občas prevalí, že niekto zobral úplatok. Ten, kto na úplatok nemá, dostáva trest, kto má, tak odíde s podmienkou. Chýba aj hmotná zodpovednosť politikov. Od nežnej je mizivé percento dolapených páchateľov medzi nimi (ale väznice sú aj tak preplnené) a 10 tisíce a 10 tisíce je tých, ktorých titulujú úspešní mladí podnikatelia. Chýba zákon o dokázaní majetku a tvrdé tresty a zhabanie majetku. Toto je tá pravá podstata veci vážení protestujúci a to zmena vlády nevyrieši!!!

To, čo sa tu dnes deje, je mobilizácia zaslepených opozičných voličov, čomu zodpovedá aj počet protestujúcich, čakajúcich na neolympijskú štafetu rozkrádania, tunelovania, podvádzania,pretvárok, klamania a samozrejme bohatnutia, lebo Fico je tu už pridlho. A opozícia už, už chce do kresiel, aby mohli aj oni využiť možnosti, ktoré poskytne štátna kasa a naše invalidné aa nejednoznačné zákony a zabezpečiť sa! To, že Fico a jeho ľudia nie sú celkom svätí, vieme, ale budú svätejší opoziční politici, ktorí si už teraz vymýšľajú , či obchádzajú zákony???

V 89 tom roku protestovali študenti za lepší život. Dobre si to urobili pre veľkú väčšinu z nich. Mnohí z nich sú dnes pri korytách, v politike, kradnú a bohatnú, provízujú, tunelujú, obchádzajú zákony, uplácajú všetky kontrolné orgány z nakradnutého. Aj teraz sa najmasovejšie zúčastnili vysokoškoláci. Aj tí budú o dvadsať rokov, niektorí skôr pri štátnych válovoch a budú robiť to isté, čo revolucionári z 89-teho dnes na rôznych funkciách.Veď história sa opakuje, len na Slovensku akosi veľmi rýchlo!

Škoda, že sa nedostalo na svetlo sveta to, ako a prečo SAS-ka vznikla na žúre, ako získala svoj „Zelený dom“, ak by to dokázal vyjadriť, určite by sa menil na červeno hambiaci sa dom. A práve SAS-ka na čele so Sulíkom, Galkom, a hysterickou Ďurišovou Nicholsonovou kričia chyťte zlodeja!!!!

Ani druhý a najväčší kriklúň – daňový podvodník z OĽANO, šialený Matovič vo väčšine prípadoch špinavo a bez dôkazov obviňuje Fica a tituluje ho verejne zlodej, za nimi nezaostáva. Len sa čudujem, že kedysi veľmi objektívny moderátor Grendel zabudol na svoju neutralitu a podieľa sa na týchto klamstvách! O ďalšej šialenici, ktorá sa hrá na tú najčistejšiu medzi politickými „pannami“, Remišovej, je zbytočné písať.

Veľmi túži po moci aj bývalý mafián, colný kontrabantór, vekslák, dnes platič iba daňových licencií a čo ja viem, ako ho ešte možno pomenovať!?! Šéf Sme rodina Kollár len využil možnosti, ktoré mu poskytoval bordel v 90-tych rokoch. Dnes aj majiteľ schránkovej firmy, oblbuje prostredníctvo internetu ako hlavný inseminátor mladých, plytko zmýšľajúcich a zaslepených budúcich čakateľov na štátne korytá.

Triezvo zmýšľajúci občania radšej na námestia neprišli a našťastie je ich mnohonásobne viac a určite poznajú aj svoju hymnu a nie tí, ktorí boli v Bratislave, kde bolo počuť iba interpreta na pódiu!.

Predpokladám podľa záberov z televízií, tak sa celkom na tom piatkovom proteste zúčastnilo na Slovensku okolo 100 000 ľudí, teda aj malé percento voličov tohto parlamentného trojlístka.

Týchto troch šéfov strán by ste vymenili za Fica, Bugára a Danka? A to medzi nimi aj tí, ktorí tu zadarmo vyštudovali a odlifrovali sa do celého sveta! V tejto súvislosti odcitujem Milana Žitného, ktorého síce veľmi nemusím, ale tentoraz sa mi jeho názor páči , lebo zohľadňuje logické fakty:

Dnes na nemeckej tv stanici ARD reportér vyhlásil, že za takejto situácie je len otázkou času, kedy definitívne Ficova vláda padne – či to bude trvať týždne alebo mesiace. Oni, Sörosovci, už s inou alternatívou ani nepočítajú. To, ako reaguje zahraničie a predovšetkým Brusel, je známkou toho, že vražda Kuciaka bola organizovaná z vonku a jej cieľom je pád vlády, počas ktorej došlo k určitým snahám o suverenizáciu Slovenska. Kritika kvality potravín zo zahraničia – dvojité štandardy a následný čoraz väčší dopyt po domácej produkcii. Odplatou je teraz komplexné preverovanie dotácii do poľnohospodárstva. Média preto začali „pracovať“ s talianskou mafiou, ktorá akože rozkráda eurodotácie v poľnohospodárstve. Brusel ma po brexite problém s rozpočtom, tak mu príde vhod, kvôli tejto „kauze“ stopnúť dotácie do poľnohospodárstva ( ono sa vždy niečo nájde ) – plus kvôli sankciám voči Rusku. Západ má problém s vlastnou poľnohospodárskou produkciou, takže aj taký malý trh ako Slovensko im čo to pomôže. Pád vlády Roberta Fica odbrzdí blokovanie Istanbulského dohovoru, otvoria sa možnosti prerozdelenia migrantov, pracovná sila na Slovensku zlacnie. To zabezpečí dosť lacnej otrockej sily pre zahraničné montovne u nás. Zamedzí návrat kvalifikovanej pracovnej sily zo Západu naspäť domov. Rozbije sa V4, nastolí sa úradnícka vláda, v ktorej právomoci preberie Kiska. Prečo ten Euromajdan na Slovensku a nie v Poľsku, Maďarsku a v Čechách? Fico je z predstaviteľov V4 najviac naklonený Rusku a nie je človekom GP, ale skutočným patriotom. Podpora Fica GP je otázna. Záleží, či sa mu podarí Fica zlomiť alebo nie. Záleží na Dankovi a Bugárovi, či správne pochopia, čo pre budúci vývoj sveta znamená Putinov prejav pred Dumou. Ak sú inteligentní, tak vládu podržia, ale v rámci koalície sa budú snažiť pre seba z toho čo najviac získať. Kľúčovou postavou je podľa mňa teraz Bugár. Ak dostal inštrukcie od Orbána, tak pochopí, že pádom Fica sa oslabí V4 a aj samotné postavenie Orbána a Maďarska. Danko bude čakať ako sa rozhodne Bugár. Dovtedy bude mlčať!“

To, že o pád vlády usiluje aj prezident Kiska, je pre neho príznačný prínos medzinárodnej spolupráci. Veď Fico poukázal na jeho daňové podvody a nie opozícia, na ktorej strane pôsobí namiesto nadstraníckosti!!!

Včera sa jeho diktátorstvo v tomto smere stretlo s odporom predsedu parlamentu a predsedu vlády. Jednoducho nadiktoval text vyhlásenia, poslal ho vopred no a na hradnom obede mu určite nechutilo, pretože s celým textom nesúhlasili ďalšie dve strany. Pôsobenie z hľadiska sily si užil a na ňom zarobil ako úžerník, ale obaja predsedovia mu zakontrovali. Preto krátke vyjadrenie k spoločnému vyhláseniu sledoval, ako rozzúrený a nenažraný medveď. Nervozita a zúrivosť z hladu prázdnej deklarácie ho neopustila ani pri čítaní vyjadrenia pred novinármi. Bol nervózne rozzúrený. Pomýlil sa asi šesť až sedem krát. A to, čo povedal je naozaj najpodstatnejšie. Citujem: „Nepovažujem za korektné prísť na stretnutie s iným textom deklarácie“. A čo je prezident Kiska boh, že nad neho niet? Azda si myslí, že predsedovi parlamentu a predsedovi vlády môže ako prezident, porušujúci slovenskú ústavu, prikazovať? Ktorý poradca mu to natlačil do mozgu? Každé spoločné vyhlásenie je spoločným dielom zúčastnených , nie zmluva medzi úžerníkom a občanmi potrebujúcim si požičať peniaze!!!!!

A pritom Fico nesúhlasil iba s dvoma vetami, ktoré hovorili o vyvodení politickej a personálnej zodpovednosti a aby politici nenazývali túto situáciu prevratom. Pritom ako prvá toto vyjadrenie použila podpredsedníčka parlamentu Ďurišová Nicholsonová. Takže môžeme Slovensko nazvať KRAJINOU NEOBMEDZENÝCH NEMOŽNOSTÍ, alebo BANANA REPUBLIC!!!

Pavel Jacz

 

 

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Andrej Plenkovič

V chorvátskych voľbách zvíťazila strana premiéra Plenkoviča, naznačil exit poll

17.04.2024 19:57

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia by mohla v 151-člennom parlamente podľa prieskumu obsadiť 58 mandátov.